Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Votació del nou nom del carrer Duc d’Ahumada

Votació del nou nom del carrer Duc d’Ahumada

Fins al dissabte 18 de novembre es pot votar una de les cinc propostes: 1 d’Octubre, de la Democràcia, de la Diversitat, Magdalena de Montclar i Dr. Josep Salvany Lleopart.
Votació del nou nom del carrer Duc d’Ahumada

Votació del paer en cap, Ramon Royes.

La votació es pot fer a través de la web de la Paeria o dipositant el vot en una de les urnes que es troben a la Paeria, el Museu i la biblioteca.

El jurat va escollir per unanimitat aquests cinc noms d’entre les més de 40 propostes presentades per veïns de la ciutat. El jurat, que es va reunir dijous 9 de novembre, estava format pel paer en cap, Ramon Royes; la regidora de Comerç, Ainhoa Barrionuevo; la directora del Museu de Cervera, Carme Bergés; i la representant de l’Associació de veïns del barri de Sant Ramon, Mar Aldomà.

L’argumentari de cada proposta és la següent:

CARRER 1 D’OCTUBRE
Aquesta proposta pretén ser un homenatge a totes les persones que van fer possible el referèndum del dia 1 d’octubre. En aquella jornada desgraciadament es van viure les terribles càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. 
El que va ser antigament la caserna de la Guàrdia Civil, ubicada en aquest carrer, va ser aquell dia un col·legi electoral on els ciutadans van poder exercir el seu dret a vot.

CARRER DE LA DEMOCRÀCIA
Aquesta proposta pretén ser un homenatge a la democràcia i posar-la en valor. Els fets produïts en les darreres setmanes a Catalunya ens obliguen més que mai a defensar la democràcia al nostre país.

CARRER DE LA DIVERSITAT
L’antiga caserna de la Guàrdia Civil, ubicada en aquest carrer, és des de fa anys un espai dedicat a les entitats, especialment a les que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual. També hi ha l’Aula d’Adults Joan Comorera, que entre la seva oferta formativa imparteix classes a  persones de diferents països que volen aprendre el català.  Per tant, aquest és també un espai símbol de la diversitat de Catalunya.

CARRER MAGDALENA DE MONTCLAR
L’any 1617, Magdalena de Montclar va ser torturada i penjada a la forca per “bruxa et metzinera” per ordre del Consell municipal de Cervera, que la considerà culpable de causar danys a les collites, provocar la mort de criatures i tenir tractes carnals amb el dimoni. Aquesta proposta pretén simbolitzar la lluita de totes aquelles persones que han anat a contracorrent en èpoques de repressió, com en aquell moment feia la Inquisició.

CARRER DR. JOSEP SALVANY i LLEOPART
Metge nascut a Cervera l’any 1777. Llicenciat en cirurgia i metge militar. Formà part de la Reial Expedició Filantròpica de la Vacuna amb la qual realitzà diverses missions per fer arribar la vacuna de la verola a totes les colònies ultramarines, ensenyar als americans a preparar-la i a conservar-la i organitzar juntes de vacunació. Va estar vacunant infatigablement, salvant milers de persones de la verola, fins al final de la seva vida.

 

El dilluns 20 de novembre es farà el recompte públic dels vots emesos i el resultat es traslladarà al següent Ple de la Paeria de Cervera per a la seva aprovació.