Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Tot a punt per a la segona part de "Moments Màgics Espais Únics (MMEU)" a Cervera

Tot a punt per a la segona part de "Moments Màgics Espais Únics (MMEU)" a Cervera

Del 18 al 21 de juliol, Cervera acull microaccions artístiques en espais singulars, com la de la pianista Clara Peya, guardonada recentment amb el Premi Nacional de Cultura; una mostra de cinema etnogràfic; recitals poètics; espectacles de titelles; art urbà.

Després que el passat mes de març tingués lloc ‘Sota Teulada’, la primera part del MMEU, entre el 18 i el 21 de juliol, els carrers de Cervera acullen la segona part de la iniciativa, batejada com a ‘Cel Obert’, que servirà com a aparador d’accions artístiques de petit format i poca durada. 
El projecte proposa nou activitats diferents en set ubicacions, com l’església de Sant Domènec, el Fossar de Santa Maria, el campanar de la plaça Major, el Celler dels Encants del Llibre, la Casa Solsona, la Casa Museu Duran i Sanpere i l’avinguda Duran i Sanpere. 
Durant aquests quatre dies, a Cervera es veuran les actuacions de Ferran Palau, el concert de la pianista Clara Peya (recentment guardonada amb un Premi Nacional de Cultura), un concert de campanes a la plaça Major o una Mostra de Cinema Etnogràfic, entre altres.

Enllaç a la programació.

Un mural de gran format participatiu a Cervera
Com a prèvia al MMEU, l’artista argentí Nicolás Romero crea, des del dilluns 15 de juliol, un mural de gran format a l’avinguda de Duran i Sanpere. Caracteritzat per un estil surrealista que beu del ‘collage’, Romero pinta l’obra a través de les converses amb els veïns de Cervera, els passejos per la ciutat o els suggeriments dels usuaris d’Instagram, que poden fer les seves propostes d’amb quina imatge representarien la cultura a Cervera.

Música heterodoxa

Les actuacions del MMEU s’inicien el dijous 18 de juliol a les 20 hores amb el concert de Clara Peya i Vic Moliner a l’església de Sant Domènec. La pianista i compositora i el baixista i productor proposen un viatge musical inclassificable, amb composicions que van de l’electrònica al rap i la paraula recitada. Peya és una de les creadores més originals de l’escena musical espanyola dels darrers temps. Bascula entre el jazz, el pop i l’electrònica, sempre mantenint el piano com a centre de gravetat.
● Clara Peya & Vic Moliner, Església de Sant Domènec, dijous 18 de juliol a les 20 i a les 22.30 hores. Preu: 5 €

Cinema etnogràfic
El Museu de Cervera participa novament en la Mostra de Cinema Etnogràfic amb la voluntat de donar a conèixer el material audiovisual i els autors vinculats estretament al territori. La mostra combina documentals amb una selecció de curtmetratges del festival Lo Cercacurts. Aquest festival va portar a terme projeccions per la Segarra al llarg de deu edicions. Ara, es recull un compendi dels millors en unes projeccions especials que es faran a la terrassa de la Casa Duran Sanpere de Cervera.
● Mostra de Cinema Etnogràfic / Lo Cercacurts, terrassa Casa Museu Duran iSanpere , dijous 18 de juliol a les 21 hores, Mostra de Cinema Etnogràfic, divendres 19 de juliol a les 22 hores, ‘Lo Cercacurts’ i dissabte 20 de juliol a les 22 i a les 24 hores, ‘Lo Cercacurts’. Preu: Gratuït.

Pop melancòlic
Una altra activitat de dijous és la doble actuació de Ferran Palau a la terrassa de la Casa Solsona . El compositor i guitarrista presentarà ‘Blanc’, el tercer disc de la seva carrera en solitari. Pop metafísic amb un treball que ha estat de nou enregistrat i produït pel mateix Palau, juntament amb el ja habitual Jordi Matas (Seward). Cançons del millor pop melancòlic cantat en català, entre elles autèntiques troballes com ‘Serà un abisme’ del que va ser el compositor del grup Anímic.
● Ferran Palau, terrassa Casa Solsona, dijous 19 de juliol a les 21 i a les 23 hores. Preu: 5 €

Un viatge musical
El Celler dels Encants del Llibre acull dijous 18 de juliol a les 21.30 hores l’espectacle ‘Mezzos. Cançons i sensacions’ , un viatge musical de terres nòrdiques cap a terres més meridionals, on es recorren diferents països i cultures per copsar una vinculació entre el clima i la música. En l’obra, la música s’acompanya amb imatges evocadores per ampliar els estímuls sensorials.
● ‘Mezzos. Cançons i Sensacions’, Celler dels Encants del Llibre, dijous 18 de juliol a les 21.30 hores i divendres 19 de juliol a les 20 hores, Preu: 5 €

Espectacle familiar de titelles
Hathi, l’elefant protagonista de l’espectacle itinerant del Centre de Titelles de Lleida,arriba a Cervera el dissabte 20 de juliol a les 12 hores. Es tracta d’una obra familiar que recorrerà els carrers de la ciutat i que captivarà grans i petits amb la majestuositat física i voluminosa d’aquest animal, acompanyat de la música hindú.
● ‘Hathi’ del Centre de Titelles de Lleida, de la plaça Santa Anna a la plaça Major, dissabte 20 de juliol a les 12 i a les 19 hores, Preu: gratuït.

Concert de campanes
En record als tocs que es feien antigament al campanar de Santa Maria de Cervera perquè els veïns s’assabentessin de les notícies, el Concert de Campanes torna a rememorar aquest acte el dissabte 20 i el diumenge 21 de juliol.
● Concert de Campanes, plaça Major, dissabte 20 de juliol a les 12.30 i a les 19.30 hores i diumenge 21 de juliol a les 12.45 hores. Preu: Gratuït.

Recital poètic
El poeta Josep Pedrals, caracteritzat pel seu vers agradable i àcid, recita amb to irònic poesies en les quals juga amb el llenguatge i es riu de la sensibilitat amb afecte. Pedrals fa un doble recital els dies 20 i 21 de juliol.
● ‘Josep Pedrals, plaça del Fossar, dissabte 20 de juliol a les 21 hores i diumenge 21 de juliol a les 13.15 hores, Preu: 5 €

Concert d'Inversen Band
Un concert a l'avinguda Duran i Sanpere servirà per inaugurar el mural de Nicolás Romero (Ever), que durant cinc dies haurà creat l’artista argentí. Serà un concert a la fresca, gratuït, commemoratiu i festiu per donar la benvinguda a l’obra de gran format.
● Inauguració del mural de Nicolás Romero (Ever), concert d'Inversen Band, avinguda Duran i Sanpere, dissabte 20 de juliol a les 23 hores. Preu: gratuït.


Informació d’interès MMEU:
● Tots els espectacles tenen una durada de 30 minuts.
● Entrades anticipades al Museu de Cervera (c. Major 115 ).
● Entrades a la venda 1 hora abans de l’espectacle a la taquilla que es trobarà al mateix espai de l’actuació.