Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Tot a punt per a la Passió Medieval de Cervera

Tot a punt per a la Passió Medieval de Cervera

Aquesta única funció tindrà lloc el dissabte 6 d’abril, a les 19 hores, i el dia abans es farà un assaig general amb públic a la mateixa parròquia de Santa Maria.
Tot a punt per a la Passió Medieval de Cervera

Representació de la Passió Medieval el 2018.

Cervera ho té tot a punt per viure una nova edició de la Passió Medieval, una representació única a Europa on es transporta directament l’espectador al segle XVI per viure un dels passatges bíblics més coneguts.

La funció, que té lloc dissabte 6 d’abril, és una de les representacions amb més valor històric que es fan actualment a Catalunya. Com a exemple, la seva tasca de producció escenogràfica és tan laboriosa i ambiciosa que es requereixen diversos dies de treball per poder-ho tenir tot a punt per a aquest únic dia.
Paral·lelament, el dia abans, divendres 5 d’abril, es farà un assaig obert al públic, tot i que és necessària la invitació per assistir-hi.

Després de diversos dies de muntatge d’una dotació de més de 30 persones, la Parròquia de Santa Maria de Cervera ja està a punt per transportar l’espectador al segle XVI i viatjar amb la màxima intensitat a l’època medieval. La posada en escena de la Passió Medieval distingeix tres grans espais: a l’est, per on surt el Sol, el Paradís, ocupant el presbiteri de l’església; a l’oest, l’infern; i entremig, la terra. Per poder reproduir l’escenografia tal i com era al segle XVI s’ha fet una tasca important de recerca històrica a l’Arxiu de Cervera. Una de les pistes que s’han tingut a l’hora de poder fer aquesta reproducció eren justament els tiquets de compra de l’època.

La Passió Medieval requereix el treball de més de 150 persones, entre intèrprets, músics i equip organitzatiu per poder mostrar amb la màxima fidelitat aquest passatge de la Bíblia com es feia el segle XVI.
La reconstrucció dramàtica de la Passió Medieval té més de dues hores de durada i es realitza al mateix espai on es feia: la Parròquia de Santa Maria de Cervera. La il·luminació també és totalment natural, procedeix dels vitralls de l’Església durant la tarda i d’espelmes de cera verge. El text també està recitat en català antic procedent de la versió original de 1534 i recuperat al segle XX per Agustí Duran i Sanpere i la seva filla Eulàlia Duran i Grau. Alhora, el vestuari i l’escenografia també reprodueixen fidelment el de l’època després d’un exhaustiu treball de recerca per recuperar els manuscrits originals. Fins i tot hi ha hagut un intens treball per portar a la Parròquia música medieval en directe, a partir de les acotacions del manuscrit es va analitzar quines parts del drama eren musicades.

D’aquesta manera, l’espectador es trasllada directament a l’ambient medieval en una experiència única i totalment immersiva per viure un dels passatges més importants i coneguts de la història.

Les entrades per a aquesta representació es poden adquirir a través del web www.passiomedievalcervera.com, el divendres al vespre i el dissabte a la mateixa Església.


Informació i imatge aportat per La Passió Medieval de Cervera.