Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Suport al teixit empresarial de Cervera

Suport al teixit empresarial de Cervera

La Regidoria de Promoció Econòmica està en contacte permanent amb les empreses i els comerços de Cervera per oferir-los informació i assessorament respecte a les mesures extraordinàries de suport, de les diferents administracions, al teixit empresarial pel coronavirus.

En aquest sentit, s’han atès nombroses consultes i s’han assessorat autònoms de Cervera sobre la línia d’ajuts per a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament pel coronavirus del Departament de Treball de la Generalitat. Enllaç a la informació d'aquests ajuts.

També s’ha fet arribar a totes les empreses cerverines un recull amb les mesures extraordinàries de suport al teixit empresarial pel coronavirus. El recull ha estat elaborat per Globalleida, el consorci de promoció econòmica de les Terres de Lleida, que l’actualitza constantment. Enllaç a les mesures.

Una de les mesures econòmiques aprovades per la Paeria de Cervera és la modificació del calendari fiscal de l’any 2020 i la suspensió del pagament dels tributs locals. 
El Decret, signat el 27 de març pel paer cap, Ramon Augé, ajorna el cobrament dels preus públics a les empreses del CEI Cervera, suspèn la zona blava, i també ajorna el pagament de l’impost de vehicles, l’IBI i les plusvàlues.


Aturada econòmica de prop del 70% a Cervera

Segons les dades de les quals disposa la Paeria, s’estima que Cervera es troba en una aturada econòmica del voltant del 65 o 70%.

Hi ha sectors que han parat completament l’activitat com la construcció, fusteria, lampisteria i pintura.

Pel que fa a les fàbriques, només treballen un 25%, que dediquen la seva producció a serveis essencials.

Del sector serveis manté l’activitat un 26%. És un sector molt dispar, amb negocis com les assessories que treballen al 100% i altres que han hagut de tancar com els bars, restaurants, allotjaments, pubs o agències de viatges.

Dels comerços estan oberts un 43%, que ofereixen productes de primera necessitat.

En canvi, el sector agrícola i ramader treballa al 100%.


Enllaç a les dades del Departament de Treball sobre els ERTO presentats a Catalunya.  
A la Segarra consten un total de 210 expedients presentats, que afecten un total de 1.113 treballadors (dades del 8 d'abril).