Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Setmana Barça Jugadors a Cervera

Setmana Barça Jugadors a Cervera

Del dijous 13 al dissabte 15 de juny Cervera acull la Setmana Barça Jugadors, que ofereix una sèrie d’activitats gratuïtes obertes a la població protagonitzades per exjugadors i exjugadores del FC Barcelona.

Amb aquesta iniciativa l’Agrupació contribueix a la difusió dels valors blaugrana a través d’una sèrie d’activitats dirigides a diferents segments de població.

Les activitats clouran amb la 18a Trobada Barça Jugadors, dissabte 15 de juny, que preveu la participació de més de 300 persones entre exjugadors i familiars. Hi haurà diferents partits amb exjugadors del FC Barcelona i es podrà visitar l’autocar del Barça i fer-se fotos amb les Copes.

L'esdeveniment està coorganitzat amb la Paeria de Cervera i compta amb la col·laboració de la Penya Barcelonista de Cervera, la Federació de Penyes Barcelonistes Lleida Sud, la Fundació Barça, la Federación Española de Asociaciones de Futbolistas Veteranos, Iogurts El Pastoret, Estrella Damm i Sport Gol.

Xerrades, tallers i conferències
Les activitats comencen dijous 13 de juny amb la xerrada “Enganxa’t a l’esport”, una activitat de promoció d’hàbits saludables i prevenció de conductes de risc que conduirà Jofre Mateu amb alumnes de 5è de primària de tres escoles de Cervera. El mateix dia també es fa el “Taller de Reminiscència”, una sessió amb 18 usuaris de la residència de dia de Cervera amb deteriorament cognitiu. En aquesta sessió, els exjugadors Javi Delgado i Esther Torrecilla plantejaran diferents activitats per fomentar l’exercici de la memòria a través dels records del futbol.

Finalment, pel mateix dijous a les 19 hores s’ha programat la conferència “El Barça i Catalunya, l’inici d’una simbiosi centenària”, protagonitzada pel periodista Frederic Porta, Xavier Gamper (net de Joan Gamper), Salva Torras (vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes) i Josep M. Fusté, exjugador del FC Barcelona.

Activitats lúdiques i esportives
El segon dia de la Setmana Barça Jugadors, el divendres, 14 de juny, és el torn de l’espectacle de titelles “Tant se val d’on venim”, una iniciativa de la Fundació Barça al voltant de la temàtica de la crisi de persones refugiades i dirigida a alumnes de P5 i 1r de primària de Cervera. 
A la tarda, els exjugadors del FC Barcelona seran al camp de futbol de la localitat per conduir els clínics “Barça Experience”, en una doble sessió dirigida a joves futbolistes de 8 a 12 anys i també una activitat per a majors de 35. En aquest cas hi participaran els exjugadors
Maria Amo, Antonio Cañizares, David Forcat, Joan Carles Hidalgo, Esther Imaz, Jordi Martínez i Esther Torrecilla.

Una Trobada amb un doble homenatge
Dissabte 15 de juny la Setmana culmina amb la Trobada Barça Jugadors, on aquest any es donaran cita 200 exjugadors i exjugadores del FC Barcelona i els seus acompanyants. El camp de futbol de Cervera serà la seu de diferents partits de futbol i activitats lúdiques per als més petits, a més de la presència de l’autocar oficial del FC Barcelona i de les dues copes aconseguides aquesta temporada (Lliga i Supercopa d’Espanya).

Al dinar de cloenda hi haurà un doble acte d’homenatge per a dues efemèrides de les quals aquest any es commemoren 25 anys. D’una banda, la consecució de la primera Copa de la Reina per part del FCB Femení. I de l’altra, el doblet -Lliga i Copa- aconseguit pel Juvenil Sub19. Està prevista l’assistència de 26 integrants d’aquestes dues plantilles, inclosos també els entrenadors, Luis de la Pena (Juvenil Sub 19) i Juan Manuel Asensi (Sub 19).

 

PROGRAMA DE LA SETMANA BARÇA JUGADORS

Dijous, 13 de juny

Taller: “Reminiscència i Futbol”
Activitat per a persones amb deteriorament cognitiu
A càrrec dels exjugadors del FC Barcelona, Javi Delgado i Esther Torrecilla
Horari: 11 hores // Lloc: Centre de dia

Xerrada “Enganxa’t a l’esport”
Activitat per a alumnes de 5è de primària
Horari: 11 hores // Lloc: Auditori Municipal

Conferència “El Barça i Catalunya, l’inici d’una simbiosi centenària”
A càrrec del periodista Frederic Porta, Xavier Gamper (net de Joan Gamper) i de Salva Torras, vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes.
Horari: 19 hores // Lloc: sala d’actes Francesc Buireu


Divendres, 14 de juny

Titelles: “Tant se val d’on venim”
Espectacle per a alumnes de P5 i 1r de primària al voltant de l’actual crisi de persones refugiades.
Horari: 10 i 11.15 hores // Lloc: Auditori Municipal

Barça Experience Mini
Clínic per a infants de 8 a 12 anys a càrrec d’exjugadors del FC Barcelona
Horari: dos torns 18 i 19 hores  // Lloc: Camp Municipal d’Esports
Inscripcions a esports@cerverapaeria.cat

Barça Experience sènior
Clínic per a majors de 35 anys a càrrec d’exjugadors del FC Barcelona.
Horari: 20.30 hores // Lloc: Camp Municipal d’Esports
Inscripcions a esports@cerverapaeria.cat


Dissabte, 15 de juny

Trobada Barça Jugadors
Partits entre exjugadors i exjugadores del FC Barcelona
Visita l’autocar del Barça i fes-te una foto amb les Copes!
De 10 a 13 hores //Lloc: Camp Municipal d’Esports