Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Públic de totes les edats al "MMEU a Cel Obert"

Públic de totes les edats al "MMEU a Cel Obert"

Un concert de campanes i un recital de poesia gens convencional de Josep Pedrals van cloure, diumenge 21 de juliol, el cicle "Moments Màgics, Espais Únics (MMEU)".
Públic de totes les edats al "MMEU a Cel Obert"

Concert de campanes a Santa Maria (foto Jordi Prat).

La iniciativa MMEU, de dijous a diumenge, ha envaït Cervera amb diferents propostes culturals en motiu de la capitalitat de la cultura catalana 2019. 
L’experiència ha portat disciplines artístiques alternatives (art urbà, poesia, teatre de carrer, música experimental) en espais singulars al llarg de quatre dies.

“Estem molt satisfets tant de l’elevat nivell artístic de les propostes com de la resposta del públic cerverí, que ha acudit a totes les cites que els hem proposat”, explica Marc Comas, co-comissari de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. “El públic dels diferents espectacles ha estat molt divers, hem assolit la nostra fita fixada des d’un inici, crear nou públic, en el sentit de persones que mai abans haurien acudit a un recital de poesia alternatiu com el de Josep Pedrals o a un concert de música experimental, com és el cas de la pianista Clara Peya amb el baixista Vic Moliner, així com potser tampoc haurien pogut tenir l’oportunitat de comprendre de prop la filosofia de l’art urbà, de Nicolás Romero, que ahir va inaugurar el seu mural en una façana de l’avinguda Duran i Sanpere”.

Dissabte 20, l’espectacle itinerant del Centre de Titelles de Lleida ‘Hathi´ va recórrer Cervera, que també va acollir altres actes com ara dos concerts de campanes i un recital de poesia del controvertit poeta Josep Pedrals, així com una nova sessió de curts de ‘Lo Cercacurts’ a mitjanit a la terrassa de la Casa Museu Duran i Sanpere.

Abans es va inaugurar oficialment el mural de gran format a l’avinguda Duran i Sanpere que ha estat pintant des del passat dia 15 l’artista argentí Nicolás Romero. El mural és fruit d’una dinàmica participativa de la població amb l’artista, que ha estat escollit per Bostik Murals, un centre de creació, reflexió i difusió de l’art urbà de Barcelona guanyador del premi Lluís Carulla 2018 de la Fundació Carulla, que col·labora activament en el projecte. Romero va oferir una xerrada oberta al públic amb el títol ‘DeProp’, en la qual va explicar d’on ha extret la inspiració per elaborar el mural.
Durant tots aquests dies, gent de totes les edats s’ha atansat pel mural i “el que és més interessant, ha establert una relació amb el seu autor, fet que l’ha portat a comprendre més a fons la seva concepció de l’art urbà i la funció d’aquest en la transformació de la ciutat”, ha explicat Comas.

“Cervera ha canviat la seva fesomia definitivament, gràcies a totes les activitats que s’han anat produint al llarg d’aquest any i creiem que, en aquest sentit, estem complint els objectius marcats, fer que Cervera sigui una localitat més oberta, més rica culturalment”, ha explicat Comas.

També el dissabte 20, el mercat romà de Iesso, a Guissona, va acollir l’estrena del muntatge de dansa contemporània i música barroca ‘Bachendansa’, creat especialment per Cervera Capital de la Cultura Catalana i que serà l’espectacle de cloenda de la capitalitat al desembre. Es tracta d’una producció de nova creació a càrrec de dues entitats culturals de la comarca de la Segarra: la Jove Companyia de l’escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida pel cerverí Jordi Castellà.

Del dijous 18 al diumenge, 21 de juliol, els carrers de la capital de la Segarra van ser l’aparador de nou microaccions artístiques en set ubicacions diferents com l’església de Sant Domènec, el Fossar de Santa Maria, el campanar de la plaça Major, el Celler dels Encants del Llibre, la Casa Solsona, la Casa Museu Duran i Sanpere i l’avinguda Duran i Sanpere.

 

Informació aportada per Comunicant Bona Premsa (Servei de Premsa de CCCC2019).