Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria de Cervera promourà un procés participatiu per canviar de nom el carrer General Güell

La Paeria de Cervera promourà un procés participatiu per canviar de nom el carrer General Güell

En el Ple de la Paeria de Cervera del 23 de juliol es va aprovar canviar la denominació del carrer General Güell, que porta el nom en honor a Ildefons Güell Arqués, comandant militar a Ceuta a les ordres del dictador Primo de Rivera i que posteriorment va donar suport al règim franquista.
La Paeria de Cervera promourà un procés participatiu per canviar de nom el carrer General Güell

Actual carrer del General Güell (foto Jordi Prat).

Acabada la Guerra Civil espanyola, en plena dictadura, es va decidir retre homenatge a aquest general, casat a Cervera, afí al règim. Un dels principals carrers de la ciutat va  passar a anomenar-se del General Güell, en substitució de Francesc Macià, nom que tenia durant la República, i de carrer de les Verges, denominació originària en referència a una antiga capella que hi havia existit.

Per escollir el nou nom del carrer, la Paeria promou un procés participatiu en la presentació de propostes i en la decisió de la nova denominació.

Les propostes es podran presentar del 15 de gener al 3 de febrer. En poden presentar totes les persones empadronades a Cervera majors de 16 anys i també les associacions inscrites al Registre d’Entitats de la Paeria. Cal omplir un formulari que es trobarà a la pàgina www.cerverapaeria.cat o a les dependències municipals (Paeria, biblioteca i museu). Es pot respondre de manera telemàtica, a través d’un dispositiu tàctil instal·lat al vestíbul de la Paeria o també dipositant la resposta en una urna en aquestes dependències.

Posteriorment, un jurat escollirà les cinc propostes finalistes i s’iniciarà el procés de votació del nom definitiu.

El procés participatiu segueix el model del canvi de nom del carrer Duc d’Ahumada, fundador de la Guàrdia Civil, pel de carrer de l’1 d’Octubre, que es va dur a terme a finals del 2017. Hi van participar més de 200 veïns en la fase d’aportació de propostes i uns 400 en la fase de votació final.

Altres processos participatius vinculants que ha organitzat la Paeria han estat per a l’elecció del mobiliari urbà en la remodelació de la plaça Universitat, per decidir l’eslògan de la ciutat de Cervera o per escollir el nom del nou parc al costat del col·legi Les Savines.