Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Presentació del llibre "Els jueus catalans"

Presentació del llibre "Els jueus catalans"

L'escriptor Manuel Forcano presenta dimecres 4 de març, a les 19 hores, el seu llibre "Els jueus catalans" (Angle Editorial, 2014) a l'Auditori Municipal, en un acte presidit pel paer en cap, Ramon Royes.
Presentació del llibre "Els jueus catalans"

Cartell de la presentació.

El llibre repassa la història dels jueus catalans, des de les primeres notícies fins a les comunitats jueves actuals, tot repassant temàtiques diverses i responent a grans preguntes en un to divulgatiu i amè.

Al llarg de segles de presència a Catalunya, de les comunitats jueves catalanes van sorgir geògrafs, gramàtics, metges, poetes, filòsofs, teòlegs i cabalistes d’enorme prestigi, figures venerades encara avui arreu del món jueu, però malauradament molt poc conegudes a casa nostra.

Imprescindible per saber més de la presència de la cultura jueva a Cervera.


Manuel Forcano

Nascut a Barcelona el 1968, és doctor en Filologia Semítica i ha treballat com a professor d’hebreu i d’arameu a la Universitat de Barcelona. Especialitzat en la història del judaisme ha publicat la Història de la Catalunya jueva (2010), així com l’assaig històric A fil d’espasa: Les Croades vistes pels jueus (2007), la traducció de l'opuscle hebreu El Llibre de la Creació (2012) i El Gólem i els fets miraculosos del Maharal de Praga (2013). Ha antologat i traduït poetes moderns israelians com Iehuda Amikhai, Pinkhas Sadé i Ronny Someck. També ha traduït la novel·la El mateix mar d’Amós Oz, Els viatges d'Ibn Battuta amb l'arabista Margarida Castells, Faros i Farelló: una evocació d’Alexandria d'E. M. Forster, i El Martiri de Sant Sebastià de Gabrielle D’Annunzio, així com el text integral de La descripció del món o Llibre de Meravelles de Marco Polo.

De la seva pròpia producció poètica, destaquen els poemaris Corint, Com un persa, El Tren de Bagdad (premi Carles Riba de Poesia 2003), Llei d’estrangeria (2008) i Estàtues sense cap (2013). Des de 2004 és el director general de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga Jordi Savall.