Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Presentació del curs 2014-2015 dels programes esportius i de salut Pafes i Nereu

Presentació del curs 2014-2015 dels programes esportius i de salut Pafes i Nereu

La regidora de Salut de la Paeria, Elvira Costa; el president de la Fundació Nereu, José Maria Mur; el tècnic esportiu dels programes a Cervera, Edgar Farran; i la DUI de l’Àrea Bàsica de Salut, Sara Ribera, van presentar els programes Pafes i Nereu per al curs 2014-2014. L’acte va tenir lloc, dimarts 30 de setembre, a la sala Fernando Marqués de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) la Segarra.
Presentació del curs 2014-2015 dels programes esportius i de salut Pafes i Nereu

Presentació de la regidora de Salut, Elvira Costa.

Enllaç a fotos de la presentació al Facebook de la Paeria.

Ambdues presentacions van comptar amb una nombrosa participació ja que s’espera poder superar els 20 alumnes al Nereu i arribar als 40 al Pafes, cosa que suposaria un pas més endavant en aquests dos programes ja consolidats dins l’oferta esportiva i de salut de Cervera.

Els programa Nereu, adreçat a alumnes d’entre 6 i 12 anys, té com a objectius:
-Reduir el nivell de risc cardiovascular dels nens i les nenes participants en el Programa Nereu.
-Mantenir la pràctica d’activitat física regular adaptada al seu perfil a llarg termini.
-Mantenir una conducta alimentaria saludable en l’àmbit familiar.
-Canviar hàbits de vida nocius d’infants, joves i les seves famílies participants en el Programa, per hàbits de vida saludables.

El programa Pafes, que s’adreça a persones de més de 40 anys, pretén fomentar l’activitat física i els hàbits saludables per incidir en la salut pública de la població, ja que ajuda o incideix en:
-Ajuda a sentir-se millor, amb més energia, i a relaxar-se, reduir l’estrès, dormir més bé i tonificar els      músculs.
-Ajuda a prevenir i tractar l’excés de pes perquè regula la gana i augmenta el nombre de calories que es gasten cada dia.
-Té efecte antidepressiu i ansiolític; preveu el càncer de mama i de còlon, la diabetis tipus 2, el sobrepès i l’obesitat; ajuda a conciliar el son; augmenta l’esperança i la qualitat de vida; millora l’agilitat; posa en forma el cor; enforteix els músculs i els ossos, entre d’altres beneficis

Ambdós  programes compten amb el suport de la Paeria de Cervera, l’ABS La Segarra, la Diputació de Lleida, el Departament de Salut i la Fundació Nereu.

Des de la Paeria es vol agrair també la col·laboració de les escoles Savines, Jaume Balmes i l’empresa GIMP (piscina coberta municipal), on es desenvolupen les activitats dimarts, dijous i divendres, així com al personal i equips tècnics que coordinen i porten a terme ambdós programes.