Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Ple absolut al concert inaugural del Festival internacional de música de Cervera

Ple absolut al concert inaugural del Festival internacional de música de Cervera

Més de 400 espectadors van omplir de gom a gom el Paranimf de la Universitat, diumenge 21 de juliol, per escoltar el concert inaugural del certamen a càrrec de diversos professors del Curs de música, els quals van oferir un repertori de música de cambra amb obres de grans clàssics com Beethoven i Brahms.
Ple absolut al concert inaugural del Festival internacional de música de Cervera

Concert d'inauguració del Festival al Paranimf.

D'aquesta manera, el Festival Internacional de Música de Cervera ha estrenat una nova edició amb un nou ple absolut.

Dimarts 23, el Festival viu el tradicional concert de la Fira de Lutiers, coincidint amb la celebració del certamen firal.
En aquest concert, titulat “Del Barroc al Classicisme amb el contrabaix”, L’Ensemble Viena Alchemica -dirigit per la talentosa violinista Lina Tur i el contrabaixista Andrew Ackerman- presentaran obres poc conegudes de compositors cabdals del Barroc i del Classicisme. Vivaldi a Venècia i Corelli a Roma són els màxims exponents del Barroc italià, de la mateixa manera que Haydn i Mozart, representen el cim del Classicisme vienès. Com a nota destacada, el públic podrà escoltar el so d’un contrabaix Agustí Altimira (1837-1880) de gran valor històric.

Fira de Lutiers
Els passadissos de la Universitat acullen, dimarts 23, la XVI edició de la Fira de Lutiers, un certamen únic en tot el sud d’Europa. Enguany hi participen un total de 15 tallers i més de 18 artesans que, durant tota la jornada, exposen el seu art en forma d’instrument als visitants.
La Fira, totalment gratuïta, també ha programat visites guiades i  una taula rodona sobre “Els Lutiers a Barcelona en el segle XIX” amb Josep  Borràs  (ponent) i David Puertas (moderador).
En cada edició hi ha un instrument protagonista i, en aquesta ocasió, el món del contrabaix es posarà en primer pla. Per aquesta raó, els visitants tindran l’oportunitat tant de veure com d’escoltar un contrabaix Agustí Altimira (1837-1880) de gran valor històric.

Curs internacional de Música 
Diumenge també es va donar el tret de sortida a una nova edició del Curs Internacional de Música. Els gairebé 200 alumnes inscrits han exhaurit les places disponibles de la major part de professors.
Enguany, aquests alumnes procedents de diversos punts de Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol i de països com el Canadà, els Estats Units, el Japó, Croàcia o Itàlia. Es poden formar en el mestratge de 12 instruments, i també en música de cambra i orquestra simfònica.


Informació aportada pel Servei de Premsa de la Càtedra Cervera.