Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Plantació d’uns 60 nous arbres a la zona del PP-1

Plantació d’uns 60 nous arbres a la zona del PP-1

La Regidoria de Territori ha plantat 59 arbres a la zona del PP1 de Cervera amb l'objectiu de repoblar la vegetació en aquells escocells buits o que tenien arbres morts.

S’han plantat moreres (Morus fruitles) i pruneres vermelles (Prunus cerasifera pissardi) als carrers Ramon Balcells, Domènec Puigredon, Víctor Balaguer i a l’avinguda de la Segarra. S’han seleccionat aquests carrers perquè eren dels que es trobaven en una situació més precària de la ciutat pel que fa als arbres, i també perquè ja hi havia moltes sol·licituds dels veïns i les veïnes demanant la recuperació de la vegetació.

Pel que fa als arbres, s’han seleccionat aquells que tenen més capacitat d’adaptar-se i sobreviure al nostre medi, però també aquells que per la tipologia de les seves branques, arrels i fruits causaran menys problemes a l’entorn.

“Hem triat uns arbres que omplin de verd els nostres carrers, però, al mateix temps, que no causin problemes als veïns i que no trenquin les voreres amb les arrels. Això és importantíssim perquè en els darrers tres anys de regidor m’he trobat amb moltíssims problemes per culpa de la plantació inconscient i ignorant dels arbres en temps passats. Cada arbre requereix el seu espai, la seva terra, la seva aigua. La tipologia d’arbre que es planta és clau, i ha de ser seleccionada amb cautela. Aquesta vegada ens hem informat amb jardiners professionals”, afirma el regidor de Territori, Marc Llorens. Les tasques han estat realitzades pel jardiner Josep Maria Mallol.

Aquest darrer any 2018 s’han plantat gairebé un centenar d’arbres a la ciutat de Cervera, i durant els primers mesos de l’any 2019 hi ha previstes més actuacions de plantació, amb l’objectiu de fer créixer la vegetació de la ciutat, i que els carrers i les places siguin més amables i més verdes.