Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Pianistes cerverins a la Global Granados Marathon

Pianistes cerverins a la Global Granados Marathon

Dilluns 9 d'octubre va tenir lloc la primera edició de la Global Granados Marathon, coincidint amb el 150è aniversari del naixement d'Enric Granados. L'esdeveniment pretenia recordar el gran compositor català.
Pianistes cerverins a la Global Granados Marathon

Pianistes del Conservatori que van participar en l'esdeveniment.

En aquesta marató s'interpretaren les més de 200 obres escrites per a piano durant 24 hores i des de diversos punts del planeta, on concertistes i estudiants compartiren escenari i homenatge.

La primera edició de la Global Granados Marathon comptà amb més de 250 persones treballant, uns 100 pianistes repartits en 3 continents i més de 16 hores de música en viu. L'esdeveniment es pogué seguir per streaming a tot el món, per poder gaudir de totes i cada una de les actuacions. A més, una vegada finalitzat es podrà tornar a gaudir de les obres de Granados gràcies al canal de YouTube del Festival Internacional de Música de Tecla Espanyola (FIMTE).

Les institucions que participaren en aquest macroprojecte foren la Guildhall Music School de Londres, el National Music Museum de Dakota del Sur, la Universitat dels Andes, Bogotá, la Universitat de Costa Rica, la Universitat de Lleida, la University of Melbourne -Conservatory of Music, la University of North Carolina de Greensboro, la University of Texas de El Paso i FIMTE, d’Almeria.

La Universitat de Lleida va convidar per aquesta marató els conservatoris de Lleida i de Cervera, a més de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).

Els centres han fet una selecció d’alumnes per poder abastar la selecció que s'ha assignat. Els pianistes del Conservatori de Música de Cervera que hi han participat han estat Ariadna Mayer, Sònia Piqué, Lautaro Montt, Mihaela Floruc, Gal·la Sisquella, Lídia Soldevila, Olga Floruc i Laura Farré. A càrrec seu anà la col·lecció “Apariciones”, així com les obres: “Canción morisca”, “Minuetto” i “Los soldados de cartón” del Volum d’obres juvenils.

El concert a la seu catalana tingué lloc a la sala d’actes de l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida el passat dilluns dia 9 a les 5 de la tarda en un concert públic i amb entrada gratuïta.


Informació i imatge aportat per Santi Riu (Conservatori de Cervera).