Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Nova edició del cicle de conferències “Dóna Salut”

Nova edició del cicle de conferències “Dóna Salut”

Divendres 3 d’octubre comença el Cicle “Dóna Salut”, que enguany inclourà una xerrada més gràcies a la participació voluntària del Dr. Dexeus. El cicle “Dóna salut”, organitzat per la Regidoria de la Dona de la Paeria de Cervera i el SIAD del Consell Comarcal de la Segarra, inclou cinc conferències que tractaran diferents temes d’interès general com els problemes del son, les relacions de parella, els hàbits alimentaris, el càncer de mama o la menopausa.
Nova edició del cicle de conferències “Dóna Salut”

Cartell del cicle "Dóna salut".

Les ponències aniran a càrrec de professionals de la salut, psicòlegs, dietistes i doctors. Seran tots els divendres d’octubre, a la sala Francesc Buireu, de 19 a 20 hores.

3 d’octubre: “Problemes del son de les dones. Què puc fer per dormir millor?”
A càrrec d’Anna Carné. Psicòloga
Què és l’ insomni? Perquè no podem dormir? Quantes hores s’ha de dormir? Canvia el son amb l’edat? Com és el son de la tercera edat? Algunes estratègies per dormir bé.

10 d’octubre: “Què ens ha passat? Ja no soc qui era i tu tampoc”
A càrrec de Susanna Balagué. Psicòloga
La xerrada es centra en entendre que la parella o matrimoni no és un “estat” sinó  un procediment que experimenta canvis constantment, imprescindibles per mantenir la relació viva. I que aquests canvis són petites crisis d’identitat, que ben resoltes actuen com elements de creixement personal.

17 d’octubre: “Diferenciem la gana emocional per la fisiològica?”
A càrrec de Mercè Carbonell. Dietista i Nutricionista
L'objectiu de la conferència és diferenciar la gana emocional de la gana fisiològica, desxifrant les raons que ens porten a menjar, els diferents llindars de la gana i sacietat, així com idees de plats saludables que sacien preservant la salut.

24 d’octubre: “La dona i el càncer de mama”
A càrrec de la Dra. Marisa Pon. Màster en senologia i patologia mamària i Eva Figuera, Psicòloga i Gerent de l’AECC Lleida.
El càncer de mama és conegut per molts i moltes de nosaltres, però en aquesta conferència es pretén explicar com fer la prevenció i que fer i com actuar davant situacions concretes. S’exposarà en que consisteixen les proves diagnòstiques, que aporten i quines intervencions quirúrgiques hi ha després del diagnòstic, els tractaments, els efectes secundaris i les seqüeles. En aquesta sessió també s’exposaran les prestacions i recursos existents per ajudar a millorar la qualitat de vida de les pacients i la recuperació des de l’ACCC.

31 d’octubre: “La menopausa en un context global de la dona”
A càrrec del Prof. Santiago Dexeus Trias de Bes. Director de SOMDEZ Ginecologia i vicepresident i fundador de la Fundació SOMDEX
La menopausa no hauria de ser una etapa ombria a la vida de la dona i molt menys que es converteixi en un estigma social i laboral. A la menopausa influeixen diversos factors que alteren el seu benestar. La medicina pot ajudar a superar molts d’aquests problemes.