Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera recuperarà l'envelat per la Festa Major

Cervera recuperarà l'envelat per la Festa Major

L'envelat tornarà a la plaça Pius XII per la Festa Major de Cervera, i acollirà concerts i diverses activitats durant els dies 22, 23, 24 i 25 de setembre.
Cervera recuperarà l'envelat per la Festa Major

Presentació a l'església de Sant Joan (foto Jordi Prat).

Aquesta és la principal novetat de la Festa Major d’enguany, que “crearà un centre neuràlgic d’activitats al centre històric i comercial de la ciutat, que es materialitzarà amb la recuperació de l’envelat”, afirma el regidor de Festes, Marc Llorens.

Dimarts 5 de setembre es va presentar la programació de la setmana cultural Isagoge i de la Festa Major 2017, que ompliran la ciutat amb més de 70 activitats culturals i festives del 14 al 25 de setembre. 
La presentació, que va tenir lloc a l’església de Sant Joan, va anar a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura, Jaume Rossich; el regidor de Festes, Marc Llorens; i el president de l’Agrupació Seny Major de Cultura Popular, Xavier Rivera.

La Isagoge es dedica enguany a les arts. La setmana cultural organitza més de 30 activitats molt transversals que inclouen arts visuals, escèniques, literatura, cinema, fotografia, circ, arquitectura i cultura popular i tradicional. La Isagoge, preludi cultural de la Festa Major, té lloc del 14 al 22 de setembre. Inclou activitats molt diverses organitzades per la Paeria de Cervera i entitats de la ciutat. És una bona mostra de la vitalitat cultural de Cervera, que esdevindrà Capital de la Cultura Catalana 2019.

La Festa Major del Sant Crist és la festa gran de la ciutat. Se celebra del 22 al 25 de setembre, amb un programa que combina les tradicions amb els actes més lúdics per a tots els públics. 
L’envelat de la plaça Pius XII acollirà destacats concerts, com els del grup Zoo, The Pink Goats i l’orquestra Costa Brava, un espectacle de varietats i un sopar popular.
El pregó d’enguany anirà a càrrec de Júlia Bonjoch Camacho, jove actriu molt vinculada a Cervera. El reconeixement a una entitat local serà per a l’Aula d’Extensió Universitària Canceller Dou per la Gent Gran.


Enllaç al programa d'actes de la Isagoge i la Festa Major 2017.