Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies L'exposició "Art Singular" uneix 48 artistes d'entitats socials i reconegut prestigi internacional a la Casa Dalmases

L'exposició "Art Singular" uneix 48 artistes d'entitats socials i reconegut prestigi internacional a la Casa Dalmases

Dissabte 14 de setembre es va inaugurar, a l'Auditori de Cervera, "Elogi a les empremtes", la segona edició de l’exposició "Art Singular" a la Casa Dalmases, dirigida i coordinada per Eva Calatayud de la Fundació Josep Santacreu
L'exposició "Art Singular" uneix 48 artistes d'entitats socials i reconegut prestigi internacional a la Casa Dalmases

Inauguració de l'exposició a l'Auditori (foto Jordi Prat).

L'exposició, de caràcter inclusiu i integrador, pretén que artistes allunyats del circuit oficial de l'art - persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental de diferents entitats socials-, puguin exposar les seves obres al costat d'artistes de reconegut prestigi internacional com Juanma Castro, Gregori Iglesias Mayo o Garikoitz Cuevas i les obres de l'artista xilè Andrés Belmar, comissari de l'exposició.

L'acte d'inauguració va comptar amb una primera part de parlaments amb la presència del paer en cap de Cervera, Ramon Augé, i d'alguns dels artistes i entitats participants.
A continuació, el gairebé centenar d'assistents a l'acte van poder visitar l'exposició acompanyats dels artistes participants. Tots ells van poder veure emocionats les seves obres emmarcades i col·locades a diferents espais de la Casa Dalmases sota la perspectiva d'Andrés Belmar, el comissari i artista responsable de la creació de l'exposició.

Belmar ha volgut posar de manifest la seva íntima relació amb els objectes vells que li recorden el seu Puerto Montt natal, i la constant reflexió pel que fa al pas del temps i els símbols que s'hi generen.  La Casa Damases, una antiga casa del segle XVIII és l'escenari idoni per contemplar el pas del temps i meditar sobre l'activitat artesanal.

"Art Singular" és una iniciativa impulsada per la Fundació Josep Santacreu fruit del seu compromís i passió per l’art i per la voluntat de dignificar i posar en valor les capacitats i talent artístic de les persones amb diversitat funcional, malaltia mental o risc d’exclusió. Aquest compromís els ha portat a fer una recerca intensa per trobar aquests artistes anònims vinculats a entitats socials d'arreu de Catalunya. En l'exposició d'aquest any s'hi poden veure 120 obres de 53 artistes diferents. D'aquests, 48 estan vincuats aentitats socials com el Grup Alba, Fundació Estany, Fundació Ampans, Fundació Catalana de Síndromede Down, etc.

Des de la primera edició, el Grup Alba participa en aquest projecte donant suport a la Fundació Josep Santacreu en el manteniment, obertura i realització de visites guiades a l'exposició i en la preparació de tallers educatius dirigits a escoles i instituts. La Fundació Casa Dalmases hi col·labora oferint la seva casa, un espai singular que s'ha integrat i forma part també de tot el concepte de l'exposició.

L'exposició es podrà veure fins al 20 d'octubre en horaris de dilluns a diumenge i durant tot l'any es realitzaran visites guiades amb cita prèvia. També es realitzaran tallers educatius per a escoles i instituts.


Informació aportada per l'Àrea de Comunicació del Grup Alba.