Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Les històries gràfiques, en format digital i accés obert

Les històries gràfiques, en format digital i accés obert

Des de fa uns dies, la Història Gràfica de la Segarra (2001) i la Història Gràfica de Cervera (2014) estan disponibles en format digital en accés obert universal. És una acció finançada per la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra.

Podeu descarregar-vos i consultar lliurement les obres en aquests enllaços:

Història gràfica de Cervera.

Història gràfica de la Segarra.

Heu d'anar al final de la pàgina, on trobareu l'accés al fitxer en format pdf, amb l'opció de buscar-hi paraules.

 

Història gràfica de Cervera

És un volum excepcional, per mirar i per llegir; una obra coral on són presents des de la vida privada de les persones i les famílies fins als grans actes públics multitudinaris, des del naixement fins a la mort, des del rerefons paisatgístic i monumental fins als esclats de vida més quotidians, des del petit gest fins a la grandiloqüència, de la guerra a la pau, del progrés al conservadorisme, dels empresaris als empleats, de la pagesia secular a la indústria, dels grans homes a les persones anònimes; totes les edats de l’individu hi són presents: nadons, infants, joves, adults i gent gran; homes i dones... Hi trobareu imatges i textos sobre paisatges i vistes generals, patrimoni, el món del treball, la vida privada, la vida social, política i religiosa, el lleure i la cultura, i les festes i celebracions.

Direcció de l’obra: Max Turull i Rubinat. Editada pel Centre Municipal de Cultura, Paeria de Cervera (2014).

 

Història gràfica de la Segarra

Al llarg de les seves pàgines, es pot recórrer a la història de la comarca, els esdeveniments més importants que van succeir, les festes i tradicions, moltes encara avui, sortosament, arrelades, i altres, malauradament, desaparegudes. També es pot reviure el desenvolupament de les activitats de tota mena, tant econòmiques com industrials, educatives, laborals, etc., que representaven els pilars fonamentals de la vida econòmica i social de la Segarra.

Direcció de l’obra: Max Turull i Rubinat. Editada pel Consell Comarcal de la Segarra (2001).