Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Les escoles de Cervera viuen la Festa Major

Les escoles de Cervera viuen la Festa Major

Del 16 al 20 de setembre, els nens i les nenes de P3 a 6è de primària de l’Escola Jaume Balmes, l’Escola Josep Arques i l’Escola Les Savines de Cervera han viscut la Festa Major del Sant Crist a partir d’una proposta pedagògica que s’engloba dins d’un projecte educatiu transversal amb l’objectiu principal d’apropar la cultura, la llengua catalana i les tradicions a tot l’alumnat d’infantil i primària i les seves famílies.
Les escoles de Cervera viuen la Festa Major

Mostra del bestiari Carranquer a Sant Domènec.

Aquesta s’organitza en nou unitats didàctiques en les quals l’alumnat treballa, a través d’activitats motivadores, vivencials i significatives en català i en anglès, els gegants, els capgrossos, el bestiari festiu, els personatges del correfoc, el bestiari Carranquer, les sardanes, les campanes, l’anada a ofici i el seguici festiu; cadascuna de les quals correspon a un nivell.

Entre les activitats que es proposen destaquen les visites escolars al campanar de l'església de Santa Maria, a la Casa del Ball de Diables de Cervera Carranquers, al Gran Teatre de la Passió per veure els Gegants de Cervera i, finalment, a l’església de Sant Domènec, on aquests dies hi ha exposat el bestiari Carranquer.

Aquest projecte està liderat pel Seminari de Cultura Popular a les Escoles del Servei Educatiu de la Segarra i el Departament d’Educació i pel Grup de Treball de l’Agrupació Seny Major. Es desenvolupa des de l’any 2010 als centres educatius del municipi i compta amb dues propostes pedagògiques més: la Festa Major del Santíssim Misteri i Corpus.


Informació i imatge aportat pel Seminari de Cultura Popular a les Escoles.