Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Segarra incrementa notablement la recollida selectiva

La Segarra incrementa notablement la recollida selectiva

L’increment és perquè durant el primer trimestre del 2019 s’ha implantat el sistema de recollida porta a porta a les poblacions de Sanaüja i Sant Ramon, i a més, Cervera ha finalitzat el procés de canvi cap a la identificació de l’usuari en la recollida.
La Segarra incrementa notablement  la recollida selectiva

Lliurament de cubells amb xip a Cervera el passat mes de març.

El sistema es basa en la col·locació de tags amb tecnologia NFC als cubells de 23l i recollida d’incidències per telèfon mòbil. A Cervera es van repartir més de 3.500 cubells amb tags. A través del cubell amb xip es pot fer un seguiment més exhaustiu de les deixalles que es treuen al carrer, com també de la manera com se seleccionen. A posteriori, des del Consell Comarcal es pot fer un treball més directe a les zones que no es recull correctament.

En el mateix període s’ha realitzat una campanya personalitzada en establiments, empreses i indústries de la comarca. S’han realitzat aproximadament 400 visites per conèixer la quantitat i la qualitat dels residus. El conseller de l’àrea, Josep Maria Castella, explica que ha estat una campanya molt satisfactòria, ja que les tones entrades a l’abocador han disminuït un 20% respecte al 2018.

La recollida selectiva té l’increment més alt a la fracció dels envasos, amb un 21%; el segueix el paper cartró, amb un 17%; el vidre, un 6%; i l’orgànica, un 5 %.

A les deixalleries, tant a Cervera com a Guissona, hi ha també un increment d’usuaris de gairebé el 50% a cadascuna.
S’ha ampliat l’horari, que ara és de dilluns a diumenge de 9 a 14 hores i de 15.30 a 20 hores.


Informació i imatge aportat pel Consell Comarcal de la Segarra.