Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La prestigiosa pianista Clara Yang oferirà un concert i classes magistrals a Cervera

La prestigiosa pianista Clara Yang oferirà un concert i classes magistrals a Cervera

L'Associació d'Amics de la Música de Cervera inicia el novembre amb un recital de la pianista Clara Yang, que oferirà classes magistrals als alumnes del Conservatori -diumenge 2 al matí- i tocarà a la tarda -18 hores, a l'Auditori Municipal-.

Elogiada per la crítica per la seva natural i delicada tècnica i pel seu to irresistiblement nítid i flexible, la pianista xinesa-americana ha actuat a prestigiosos escenaris del seu país com el Carnegie Hall de Nova York,  però també a Austràlia, el Festival de Música d'Aspen, el Kings College a Londres, el Festival de Música de Sarasota o els conservatoris Txaikovski de Moscou i Central de Beijing. Com a solista ha actuat amb l'Orquestra de Joves de la Unió Europea sota la direcció de Vladimir Ashkenazy, essent en l’actualitat professora adjunta de piano a la Universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill.

I, com a solista, amb l’European Union Youth Orchestra sota la batuta de Vladimir Ashkenazy, entre d’altres orquestres.

El diumenge 2 de novembre, a les 18 hores, a l'Auditori Municipal de Cervera presentarà un programa ben eclèctic amb obres de dos compositors americans del segle XX ("Maverick Pieces op. 37 de Muczynski i "How can I live in your world of ideas?" de Timo Andres) i una de les balades més complexes tècnicament de Chopin. La segona part servirà per escoltar una estrena del compositor Phil Young -que inclourà al seu proper enregistrament i que presenta en aquesta gira europea que realitza aquestes setmanes-, així com la Humoreske de Schumann, carregada de contrastos.

Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Música de Cervera).