Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Passió Medieval incorpora un vessant pedagògic

La Passió Medieval incorpora un vessant pedagògic

La quarta edició de la Passió Medieval de Cervera incorporarà un component pedagògic, del qual participaran els alumnes de Teatre Medieval de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i els alumnes del batxillerat d’arts escèniques i també del Cicle de formació de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle (LOE) de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega.
La Passió Medieval incorpora un vessant pedagògic

Presentació de la Passió Medieval 2019 (foto Jordi Prat).

Aquesta serà una de les novetats que oferirà la representació d’enguany de la Passió, que s’ha presentat avui a la parròquia de Santa Maria. La representació es durà a terme el dissabte 6 d’abril a les 19 hores a la mateixa parròquia.

A l’acte de presentació hi han assistit el paer en cap de Cervera, Ramon Royes; la presidenta de l’Associació de la Passió Medieval de Cervera, Mariona Dalmases; el director escènic de la Passió Medieval de Cervera, Xavier Iglesias; i la directora el Museu de Cervera i comissària de Cervera Capital de la Cultura Catalana, Carme Bergés.
La presentació s’ha iniciat amb la interpretació d’un petit fragment del personatge de Maria Magdalena, un dels papers amb el discurs més contundent de la Passió Medieval.


A més, la Passió Medieval de Cervera també comptarà per primera vegada amb la direcció escènica de l’actor i director lleidatà Xavier Iglesias. Vinculat a la capital de la Segarra com a professor de l’escola de teatre i coneixedor del seu moviment actoral, Iglesias ha treballat amb molts dels protagonistes del repartiment de l’obra.


Una obra fidel a la representació del segle XVI

La Passió Medieval de Cervera té un gran valor artístic i històric. Durant la representació, es reconstrueix històricament el Misteri de la Santíssima Passió de Crist de forma fidel a com es feia en el segle XVI. La primera escenificació es va realitzat l’any 2016 i el contingut de la seva representació està basat en un dels textos dramàtics catalans més antics. L’obra permet que els espectadors retrocedeixin a l’època medieval.

Passió Medieval de Cervera
Dissabte 6 d’abril, 19 hores
Parròquia de Santa Maria de Cervera
Preu: Entre 15 i 30 euros
Entrades a la venda aquí

 

‘Les Veus Silents’, prèvia a la Passió Medieval

Com a prèvia a la Passió Medieval, Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 aportarà la mirada femenina a l’obra amb 'Les Veus Silents'. La peça, que reivindica el paper de les dones en la vida de Jesucrist, és una producció que es representarà a l'antiga biblioteca de la Universitat en tres funcions el dissabte 9 i el diumenge 10 de març.

L’espectacle, que forma part de la programació artística de proximitat dels Moments Màgics Espais Únics (MMEU), explica els darrers moments de Crist, des del judici fins a la seva mort. ‘Les Veus Silents’ s'escenificarà en tres passis de 35 minuts el dissabte 9 de març a les 18 i a les 20 hores i el diumenge 10 de març a les 13 hores. L’obra explica els últims moments de la vida de Crist, des del judici fins a la seva mort. Però en aquesta ocasió, el protagonisme el tenen les dones. La ‘veu silenciada’ de la Verge Maria (la seva mare), Verònica, Maria Magdalena i Clàudia són les que es deixaran sentir en la representació.

‘Les Veus Silents’
Dissabte 9 de març, 18 i 20 hores i diumenge 10 de març, 13 hores
Antiga Biblioteca de la Universitat de Cervera
Preu: 5 €
Venda d’entrades fins al 8 de març a les taquilles del Gran Teatre de la Passió de Cervera, cada dia de 19 a 21h. Venda en línia aquí.


Informació aportada per Comunicant Bona Premsa (Servei de Premsa de la Passió Medieval).

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.