Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria signa l’acord de nominació de Cervera com a capital de la Cultura Catalana 2019

La Paeria signa l’acord de nominació de Cervera com a capital de la Cultura Catalana 2019

El paer en cap, Ramon Royes, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han signat l’acord oficial de nominació de la ciutat de Cervera com a Capital de la Cultura Catalana 2019, en un acte que ha tingut lloc a la Sala de Plens de la Paeria dimarts 17 de març.
La Paeria signa l’acord de nominació de Cervera com a capital de la Cultura Catalana 2019

Signatura a la Sala de Plens de la Paeria.

Enllaç a la notícia al TN Comarques de TV3.
Enllaç a la notícia emesa a Tàrrega TV
.


L’acte també ha comptat amb l’assistència del president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles; el regidor de Cultura de la Paeria, Marc Holgado, i el tinent d’alcalde Jaume Carcasona.

En la seva intervenció, Xavier Tudela ha afirmat que “l’any 2019 Cervera serà el referent nacional cultural i que aquest fet té una repercussió molt positiva”. Ha recordat que l’any 2013 va ser capital cultural un ciutat semblant en nombre d’habitants a Cervera, Ripoll, on els actes van aplegar més de 100.000 persones.

Ramon Royes ha destacat “la qualitat i la quantitat d’activitats culturals que tenen lloc a la ciutat cada any, i que ha fet possible que Cervera esdevingui capital cultural”. Ha anunciat la creació d’una comissió de treball per preparar l’esdeveniment, l’establiment de subseus de la capitalitat en altres poblacions de la comarca de la Segarra, millores a l’Auditori Municipal i l’organització del 1r Mercat de música clàssica catalana a Cervera l’any 2016.

Finalment, el president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles, ha felicitat Cervera pel nomenament i ha afirmat que “el Consell donarà suport a la capital en l’organització dels actes”.

 

Capital de la Cultura Catalana

Cervera va aprovar per unanimitat presentar la seva candidatura com a referent cultural de l’àmbit lingüístic català en el Ple de la Paeria del dia 16 de desembre de 2014.

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. El Parlament de Catalunya va donar suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, en data 25 de març de 2004.

Fins al moment, han estat escollides capitals de la cultura catalana les següents ciutats: Banyoles (2004), Esparreguera (2005), Amposta (2006), Lleida (2007), Perpinyà (2008), Figueres (2009), Badalona (2010), Escaldes-Engordany (2011), Tarragona (2012), Ripoll (2013), Barcelona (2014), Vilafranca del Penedès (2015), Vic (2016), Reus (2017), Manresa (2018).