Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria rebutja la violència policial de l’1-O i els vincles de Cervera amb la Casa Reial

La Paeria rebutja la violència policial de l’1-O i els vincles de Cervera amb la Casa Reial

Al Ple de la Paeria del dilluns 9 d’octubre es van aprovar les següents mocions: condemna de la violència i repressió efectuada per la Policia el dia 1 d’octubre a Catalunya, pel canvi de nom del carrer Duc d’Ahumada, de rebuig de qualsevol vincle de la ciutat de Cervera amb la Casa Reial, i de suport al Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat en el procés constituent de la República.
La Paeria rebutja la violència policial de l’1-O i els vincles de Cervera amb la Casa Reial

Moment d'una de les votacions (foto Segarra TV).

La moció de condemna de la violència del dia 1 d’octubre, presentada de manera conjunta per CUP, PDeCAT, ERC, MES i INSE, es va aprovar amb 12 vots a favor: PDeCAT (4), ERC (2), MES (2), CUP (1), INSE (1), PSC (1) i el regidor no adscrit (1), i l’abstenció de SiF (1).
La moció també exigeix la retirada dels efectius de la Policia i la Guàrdia Civil enviats a Catalunya per impedir el referèndum i demana la dimissió del delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo.

La segona moció aprovada demana el canvi del nom del carrer Duc d’Ahumada a Cervera. El carrer, on estava ubicada l’antiga caserna, porta aquest nom en honor al fundador de la Guàrdia Civil. La proposta es va aprovar amb 12 vots a favor: PDeCAT (4), ERC (2), MES (2), CUP (1), INSE (1), SiF (1) i el regidor no adscrit (1), i l’abstenció del PSC (1).
Ara la Paeria iniciarà un procés participatiu per escollir el nou nom del carrer amb la presentació de propostes ciutadanes i l’elecció del nom per part dels veïns de la ciutat.

La Paeria també va aprovar la moció de rebuig de qualsevol vincle de la ciutat de Cervera amb la Casa Reial espanyola amb 11 vots a favor: PDeCAT (4), ERC (2), MES (2), CUP (1), INSE (1) i el regidor no adscrit (1), i dos abstencions: PSC (1) i SiF (1). 
La moció denuncia el comportament indigne del rei Felip VI amb el poble català en la seva declaració institucional del dia 3 d’octubre i demana que renunciï al títol del primogènit del rei com a comte de Cervera deixant així de mantenir vincles amb la ciutat.

La darrera moció que es va aprovar és la de suport al Parlament en el procés constituent de la República amb 10 vots a favor: PDeCAT (4), ERC (2), MES (2), CUP (1), INSE (1) i tres abstencions: PSC (1), SiF (1) i regidor no adscrit (1).

En canvi no va prosperar la moció presentada per ERC per donar suport a la signatura d’un conveni entre la Paeria de Cervera i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) per a la realització d’una Aula de Llengua a Cervera. Va tenir 4 vots a favor: ERC (2), CUP (1) i PDeCAT (1); 3 abstencions: INSE (1), SIF (1), regidor no adscrit (1); i 4 vots en contra: PDeCAT (3) i PSC (1).


En el Ple Ordinari del dilluns 9 d’octubre també es van aprovar els següents punts de l’ordre del dia:

-Aprovació del Pla d’Autoprotecció de l’edifici polivalent de Sant Domènec (2017-2021).

-Aprovació de l’autorització d’activitat secundària a Carme Bergés, directora del Museu, com a professora associada a la UdL.

-Aprovació de l’expedient de modificació de crèdits número 8/2017.

-Aprovació de la declaració d’especial interès i d’utilitat municipal de les obres de reforma de la coberta del Gran Teatre de la Passió.

-Modificació de l’horari d’hivern de la Biblioteca comarcal Josep Finestres.

-Aprovació dels plecs de clàusules que han de regir l’expedient de contractació del servei de gestió i neteja de l’espai de restauració i agrobotiga del CAT.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.
Enllaç a la notícia El Punt Avui.