Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria homenatja Marta Domènec i Ramon Rauret per les seves trajectòries i aportacions a la ciutat

La Paeria homenatja Marta Domènec i Ramon Rauret per les seves trajectòries i aportacions a la ciutat

Dimecres 1 d’octubre, Dia internacional de la Gent Gran, la Paeria de Cervera va homenatjar dos veïns de més de 65 anys per la seva trajectòria i el seu compromís amb la vida associativa de la ciutat: Marta Domènec i Ramon Rauret, que van rebre les distincions de mà del paer en cap, Ramon Royes, i la regidora de Gent Gran, Elvira Costa, en un acte al Paranimf de la Universitat.
La Paeria homenatja Marta Domènec i Ramon Rauret per les seves trajectòries i aportacions a la ciutat

Intervenció de Marta Domènec

Ramon Rauret i Trilla és una persona activista de l’esport a Cervera: va iniciar el bàsquet a la ciutat, ha estat membre fundador del Club Esportiu Mas Duran i és integrant de la junta del Centre Excursionista de la Segarra. És, també, un activista cultural: fou membre de la Jove Cambra i tresorer i administrador de l’Agrupació Esplai de la Passió. A més, col·labora en nombroses festes i activitats organitzades per entitats de la ciutat, com la festa de Sant Magí, el dinar de l’Associació d’Alzheimer...

Marta Domènec té una trajectòria caracteritzada per la seva voluntat de prestar serveis a les altres persones. Ha estat vuit anys regidora de Serveis Socials de la Paeria; presidenta de Càritas Interparroquial; directora de Càritas Diocesana, des d’on ha organitzat empreses de treball com la Fundació Xavier Paules i impulsat el programa Vellesa, albergs per a transeünts... Impulsora i actual vicepresidenta de l’Associació Salut Mental Ondara-Sió, promou una gran tasca d’ajuda i sensibilització vers les malalties mentals.


2a Setmana de la Gent Gran

La Paeria organitza la 2a Setmana de la Gent Gran a Cervera, un seguit d’activitats del dimecres 1 al diumenge 5 d’octubre.

Les activitats, que són força variades, inclouen tallers intergeneracionals, conferències, concerts, ball, projeccions de pel·lícules, jornada esportiva i la 3a Trobada de corals de gent gran. Hi participen conferenciants destacats com el meteoròleg de TV3 Eloi Cordomí o la dramaturga Teresa Urroz, entre altres, que tractaran temàtiques d’especial interès per a la gent gran.

En l’organització d’aquesta iniciativa, la Paeria de Cervera compta amb la col·laboració del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones, el Consell Comarcal de la Segarra, l’Aula d’Extensió Universitària, l’Associació d’Usuaris i Voluntaris del Casal de la Gent Gran, Centre Ocupacional l’Espígol, Associació Alba, Patronat de la Universitat de Cervera, Pla de Barris, Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer, la Residència Mare Janer i la Residència Mare Güell.