Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Adquisició de material per a la lluita contra el coronavirus

Adquisició de material per a la lluita contra el coronavirus

Cervera segueix lluitant contra l’emergència sanitària provocada per la crisi del coronavirus Covid-19 implementant diferents mesures de protecció.
Adquisició de material per a la lluita contra el coronavirus

Lliurament de pantalles protectores a Caritas per al Rebost d'Aliments.

En aquest sentit, el consistori ha adquirit pantalles protectores, guants de làtex, peücs i gorres, així com centenars de noves granotes de vestir. A això, s’hi ha de sumar l’àmplia col·laboració que han fet diverses entitats de Cervera i persones a títol individual. Per exemple, des de “Vestim Segarra” s’han donat bates i roba, i diferents veïns i veïnes de la població han confeccionat manualment mascaretes de roba. També ha col·laborat el Centre d’Odontologia Llona, que ha lliurat mascaretes i guants; Brioix Fleca Croissanteria, que ha donat mascaretes; i el Centre d’Odontologia la Segarra, en l’esterilització de mascaretes de roba.  En aquest moviment col·laboratiu, també s’hi ha afegit el Jovent de Cervera i l’Agrupació Escolta Coll de les Savines en el suport a la compra d’aliments i medicaments.

Aquest material adquirit o donat, s’han repartit entre els centres de més risc o més vulnerables al contagi. D’aquesta manera, diverses pantalles protectores s’han lliurat a les residències Mare Janer i Mare Güell, al CAP, a la brigada municipal i al Servei d’Atenció Domiciliària del Consell. S’han distribuït 2.000 peücs i un centenar de mascaretes de roba confeccionades per voluntaris a ambdues residències i 2.000 gorres d’un sol ús per a les residències, així com un centenar per al Servei d’Atenció Domiciliària, al qual també s’ha dotat de 200 guants.

A això s’hi ha de sumar el repartiment de centenars de mascaretes lliurades per l’empresa Nocaser a la Fundació Xavier Paules, a Càrites – Rebost Solidari, a Salut Mental Ondara Sió, a la Gestió de Residus del Consell, a la Policia Local i al Servei d’Atenció Domiciliària. També cal agrair el lliurament de mascaretes per part del comerç Unikasa.

Per últim, s’han repartit a la brigada 100 gorres amb mascareta -també cedides per Nocaser- i un centenar de granotes de vestir que s’han lliurat al CAP, a les residències, a la brigada i al Servei d’Atenció Domiciliària.

Alhora, aquests elements de protecció, també serveixen perquè la Policia Local, la brigada, el personal de neteja i altres departaments de la Paeria, puguin realitzar, amb les mesures de protecció necessàries, les tasques de serveis essencials.

Per cert, des del Govern de la Ciutat, demanem la màxima col·laboració a la ciutadania a fer la tasca dels nostres professionals més ràpida i senzilla en aquesta situació, per exemple evitant llençar a terra els guants de protecció pel coronavirus i dipositar-los a les papereres.

El paer en cap, Ramon Augé, vol “agrair la tasca que estan desenvolupant en tots aquests moments tan complicats tot el personal del Consistori, així com a aquelles persones que s’estan organitzant de forma voluntària per ajudar en aquesta situació”. L’alcalde també vol fer palès que, en aquests moments, “hi ha diversos cerverins i cerverines que estan confeccionant i donant material i equipament, i agraeix profundament aquestes accions que complementen i se sumen a les iniciatives que es fan des del Consistori”.