Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La música envaeix Cervera amb el Curs i el Festival internacionals

La música envaeix Cervera amb el Curs i el Festival internacionals

Entre el 20 i el 27 de juliol Cervera es converteix en l’epicentre cultural de Catalunya amb l’organització de tres esdeveniments musicals: el 34è Curs internacional, el 33è Festival de Música i l’11a Fira de lutiers.
La música envaeix Cervera amb el Curs i el Festival internacionals

Presentació dels esdeveniments.

Curs internacional de música

Amb 246 alumnes inscrits, el curs es converteix en més internacional que mai, amb alumnes procedents de Catalunya, de la resta de l’Estat espanyol i de punts tan llunyans com Taiwan, Corea del Sud, el Japó, Rússia, Dinamarca, França o Itàlia.

És l’únic curs de l’Estat que ofereix tot el ventall d’instruments simfònics, guitarra i piano, a més de música de cambra. És per aquesta raó i pel nivell dels 24 professors que congrega, que els alumnes assisteixen assíduament a aquesta cita estival per millorar el seu nivell instrumental i poder rebre els consells de grans pedagogs i concertistes.

Alguns dels professors de prestigi i molt diversa procedència destacats són els violinistes Corrado Bolsi, Mauro Rossi o Helena Satué; el violoncel·lista Arnau Tomàs –membre del Quartet Casals-; els violistes Emile Cantor i Anna Puig –membre de la Mahler Chamber Orchestra de Berlín-; el guitarrista Carles Trepat, i el clarinetista Josep Fuster. Enguany hi ha noves incorporacions com la pianista Alba Ventura, la violoncel·lista Eulàlia Subirà i el guitarrista Guillem Pérez-Quer. A més, enguany s’ofereixen també dos cursos intensius de contrabaix, trompeta i violoncel.

 

Festival internacional de música. Enllaç a la programació.

Programa set concerts en què destaquen l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, els televisius Barcelona Gospel Messengers o l’estrena absoluta d’una obra en commemoració del Tricentenari de 1714, a més de concerts d’alumnes, professors i de les orquestres del curs.

Enguany inicia una interessant iniciativa paral·lela: el Festival Vila Closa, actuacions de petit format en espais del nucli antic (Auditori, Casa Museu Duran i Sanpere i plaça Major.) Enllaç a la programació.

 

Fira de lutiers.

És una fira única en l’àmbit europeu. Dimarts 22 de juliol els passadissos de la Universitat concentraran l’exposició de vint mestres artesans i tindran lloc activitats paral·leles com trobades entre els alumnes del curs i els lutiers o una conferència.
Enllaç a la web amb tota la informació.