Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La màgia dels Reis d’Orient arriba a Cervera

La màgia dels Reis d’Orient arriba a Cervera

Els Reis Mags d’Orient van arribar a la ciutat de Cervera el dissabte 5 de gener, protagonitzant una Cavalcada que va passar pels carrers i les places del centre de la ciutat i que va acabar a la plaça Major, on van ser rebuts per les autoritats locals i van recollir les cartes plenes de desitjos dels nens i nenes.
La màgia dels Reis d’Orient arriba a Cervera

El Rei Baltasar a la Cavalcada de Cervera (foto Jordi Prat).

El recorregut es va iniciar davant de l’escola Mossèn Josep Arques, i va passar pels carrers Mil·lenari, Agramunt, Victòria, avinguda Catalunya, General Güell, plaça Universitat, plaça Sant Miquel, Santa Anna, carrer Major i plaça Major.

El paer en cap i diversos regidors van rebre Ses Majestats al finalitzar la Cavalcada i van pujar al balcó de la Paeria, on el rei Melcior va pronunciar el discurs reial d’enguany i va rebre la clau de la ciutat, la qual obre les portes de totes les llars cerverines i permet que els reis i patges entrin a les cases per portar regals i, en alguns casos, una mica de carbó.

Participació ciutadana
La Cavalcada de Reis de Cervera va comptar amb la participació de 125 voluntaris i col·laboradors, veïns i veïnes de Cervera, associacions, entitats i empreses privades, els quals van fer possible l’arribada de Ses Majestats a la ciutat. La regidoria de Festes i la Comissió de Reis són els organitzadors de la festa, i els encarregats de gestionar i coordinar els voluntaris i tot allò vinculat amb el repartiment de regals, la Cavalcada, la visita als pobles i les residències.

#BaltasarDeVeritat
Enguany Cervera s’ha adherit a la campanya #BaltasarDeVeritat, promoguda per l’entitat Casa Nostra Casa Vostra, que persegueix que els reis i patges de les Cavalcades de Catalunya no siguin persones pintades de negre, sinó que siguin negres de veritat. D’aquesta manera, la Cavalcada de Cervera va comptar amb la participació d’una vintena de persones negres i d’un rei Baltasar representat per un noi afrodescendent.
Segons el regidor de Festes, Marc Llorens, “nosaltres havíem de fer el gest d’anar a trucar a la porta de casa seva i invitar-los a participar, perquè diversos col·lectius de països africans volien participar a la nostra cavalcada, però no sabien com fer-ho.  La resposta ha estat molt positiva, demostrant que qualsevol persona vinguda de qualsevol lloc del món pot participar a les nostres festes, aportant diversitat i enriquint les nostres tradicions”.

Residències
Abans de la Cavalcada, Ses Majestats i els patges reials van visitar les residències Mare Janer i Mare Güell de Cervera, amb l’objectiu d’abraçar els avis i àvies i entregar-los un petit regal. Aquesta tradició, ja consolidada, permet que els més grans de la ciutat, que en molts casos no poden sortir al carrer, puguin gaudir de la visita dels Reis Mags d’Orient.

Pobles agregats
El diumenge 6 de gener Ses Majestats, els patges reials i representants de la Paeria van visitar els pobles de Vergós i Castellnou d’Oluges, per repartir els darrers regals de la jornada. D’aqueta manera, un centenar de veïns i veïnes es van congregar en aquests dos pobles per donar la benvinguda als Reis d’Orient i van rebre els regals directament de les seves mans.