Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La gran festa dels restaurants km0 - Slow Food de Catalunya tindrà lloc al Sindicat de Cervera

La gran festa dels restaurants km0 - Slow Food de Catalunya tindrà lloc al Sindicat de Cervera

L'acte de lliurament del distintiu Km0-Slow Food als restaurants de Catalunya que han apostat pels aliments ecològics i de proximitat es fa dilluns 12 de març al Sindicat de Cervera.
La gran festa dels restaurants km0 - Slow Food de Catalunya tindrà lloc al Sindicat de Cervera

Programa de les activitats previstes.

 

El projecte dels Restaurants Km0 de Slow Food neix fa anys de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 160 països.

Aquest acte es planteja com un reconeixement als restaurants que participen en el projecte i també als productors locals, que són la peça clau del moviment Slow Food i gràcies als quals els restaurants km0 poden oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. Alhora, pretén ser també un espai per a la creació de xarxa entre restaurants, productors i totes aquelles persones sensibles amb la filosofia Slow Food.

La jornada s’iniciarà amb el ja habitual Mercat de la Terra, que estarà actiu des de les 10 del matí fins les 2 del migdia i que comptarà amb més de 40 petits productors vinculats al moviment Slow Food. Enguany, com a novetat, es realitzaran showcookings a càrrec de col·lectius de cuina de les Terres de Lleida (Noguera Cuina, la Xicoia i All Cuiners), paral·lelament a aquest mercat.

La presentació de l’acte del lliurament dels distintius als cuiners anirà a càrrec d’en Pep Palau, reconegut gastrònom i director del Fòrum Gastronòmic i en Marc Ribes, xef i presentador del programa Cuines. Enguany farem la tercera entrega de cargols Slow Food a productors compromesos amb Slow Food.

Tot seguit, els productors de les Terres de Lleida presents al Mercat de la Terra oferiran un vermut, que permetrà fer degustacions dels seus productes, ja siguin sols o bé combinats entre ells; alhora que es podrà escoltar un recital de Cançons de Tros.

A les dues del migdia es realitzarà el dinar Street Food, que consistirà en un menú degustació dissenyat i cuinat pels vuit restaurants del convivium d’Slow Food de les Terres de Lleida, oferint d’aquesta manera una proposta culinària que posa en valor el bo, net i just propi del moviment Slow Food.

Finalment, i per acabar la jornada de celebració, hi haurà un concert de corrandes amb Son Corrandes.

L’acte compta amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, el Consell Comarcal de la Segarra i la Diputació de Lleida, i amb el suport organitzatiu de Raiels.


Informació i cartell aportat per Slow Food Catalunya.