Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La cultura popular, protagonista de la Festa Major

La cultura popular, protagonista de la Festa Major

Els carrers de Cervera s’han omplert de festa, del 21 al 23 de setembre, amb el seguici de la ciutat, que enguany ha incorporat el Gegant Negre, un gegantó que es va batejar en un acte multitudinari al Gran Teatre de la Passió.
La cultura popular, protagonista de la Festa Major

Trobada de gegants al Gran Teatre de la Passió.

A causa de la pluja, el dissabte 21 a la tarda, la trobada de gegants i l’estrena del nou Gegant Negre es va traslladar al Gran Teatre, que va omplir de públic tot l’aforament, amb més de 1.500 persones. El Gegant Negre és un gegantó que recrea una figura que va desaparèixer el 1920 i que ara, 100 anys més tard, s’ha recuperat per al seguici de la ciutat. Va ser apadrinat per conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, que fou representat pel paer en cap, Ramon Augé, i els gegants de Sant Fruitós de Bages. 
A la trobada de gegants hi van participar 12 colles geganteres, que van realitzar els seus lluïments a l’escenari del Gran Teatre.

El temps sí que va permetre la realització de la carretillada de Festa Major, al racó de Santa Maria. El Ball de Diables de Cervera Carranquers va encendre una carretillada espectacular i extraordinària en motiu del 25è aniversari de la colla.

Diumenge al matí, el seguici festiu de la ciutat va acompanyar la Corporació Municipal en la tradicional Anada a Ofici, de la plaça Major fins a l’església de Sant Antoni. A la tornada, a la plaça Major, els elements festius del seguici van mostrar els seus lluïments i balls. A la mateixa plaça va tenir lloc el veterà concurs de colles sardanistes, que ja ha celebrat 58 edicions a Cervera.

A la Diada Castellera de la tarda, a la plaça Santa Anna, hi van participar els Margeners de Guissona, els Castellers de Santpedor i els de Sabadell.

Dilluns es va celebrar la Festa Major Petita, amb la matinal de tabals, al matí, i la sortida del seguici infantil de festa major i Ball Parlat, a la tarda. Aquesta diada està plenament consolidada i cada any augmenta la participació, gràcies a la implicació de les entitats de cultura popular i les tres escoles de la ciutat.

Una de les novetats d’enguany ha estat el Festival Segamots, que del 20 al 23 de setembre ha posat en valor l’art de contar contes, amb narracions orals, conferències i taules rodones en diferents espais del centre històric. La iniciativa, que ha tingut molt bona acollida, formava part de programació de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.

Les actuacions musicals, al pavelló polivalent, també han aplegat un públic nombrós, sobretot dissabte a la nit, amb el concert dels grups Boikot, The Pink Goats i el DJ David Beatz. Divendres es va organitzar una Festa Remember dels anys 90; diumenge, un espectacle de varietats; i dilluns, el concert i ball amb l’Orquestra Swing Latino també va omplir el pavelló.