Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Coral Ginesta inicia un nou cap de setmana de concerts del Festival de Pasqua

La Coral Ginesta inicia un nou cap de setmana de concerts del Festival de Pasqua

Divendres 20 de novembre es reprèn l’activitat musical, amb la Coral Ginesta, i els dies 21 i 22 es podran viure les actuacions de Mireia Pintó i Vladislav Bronevetzky, amb l’actriu Sílvia Bel; la integral de Sardanes de Pau Casals, amb la Cobla de Cambra de Catalunya; i el recital de piano d’Alba Ventura.
La Coral Ginesta inicia un nou cap de setmana de concerts del Festival de Pasqua

Coral Ginesta de Cervera.

El Festival de Pasqua reprèn, divendres 20 de novembre, la seva activitat musical amb 4 nous concerts més de música clàssica catalana. A les 20 hores, la Coral Ginesta ens oferirà un repertori que s’inspira en la sonoritat montserratina tan important dins de l’imaginari musical català i enriquida amb recursos harmònics i expressius que ens transporten a les sonoritats dels motets de Pau Casals. També podrem escoltar “El Mirador” de Josep Vila i Casañas.

Dissabte 21 de novembre tindran lloc dos concerts. A les 12 del matí, la mezzosoprano Mireia Pintó i el pianista Vladislav Bronevetzky, acompanyats per l’actriu Sílvia Bel, ens oferiran un maridatge de música i poesia amb obres de Toldrà i poemes de Carner.

Més tard, a les 20 hores, els espectadors connectats al web del certamen podran viure la integral de les sardanes de Pau Casals. Per primera vegada en audició pública i fruit d’una feina de quasi deu anys, es podrà escoltar el treball de recopilació de les sardanes del mestre Pau Casals que ha realitzat l’Associació de Músics per la Cobla. Les sardanes de Pau Casals aniran acompanyades per importants exemples del repertori de sardanes d’Enric Casals i Juli Garreta, entre d’altres, fent un recordatori a compositors que enguany tenen celebracions especials com Robert Gerhard (Any Gerhard) i Fèlix Martínez Comín (Centenari del naixement). Josep-Maria Serracant farà uns comentaris previs a la interpretació de les sardanes de Pau Casals.

Finalment, clourà la desena edició del Festival de Pasqua, el recital de piano d’Alba Ventura, que tindrà lloc diumenge 22 de novembre, a les 12.15 hores. Alba Ventura és una de les intèrprets de piano amb més prestigi del panorama musical actual. El seu programa concebut pel Festival de Pasqua inclou peces de dos autors catalans que van compondre música culta a partir d’elements del folklore. Podrem escoltar les Sonates del pare Soler i els dos primers quaderns de la Suite Iberia d’Albéniz, obra d’una dificultat tècnica extrema. El concert també inclourà la popular Sonata “Alla turca” de Mozart.

Tots els concerts del Festival de Pasqua d’enguany es retransmeten per streaming de forma oberta i gratuïta a través del web festivalpasqua.cat.


Bons primers resultats de l’aposta per l’streaming

De moment, l’aposta per l’streaming i retransmissió televisiva està sent un èxit, ja que les primeres xifres apunten a centenars de connexions de tot Catalunya en cada un dels concerts i milers d’espectadors a través de Lleida TV. La propera setmana es podran detallar totes les xifres de forma precisa a través de les auditories web i d’audiències.

El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya. 


Cervera, 19 de novembre de 2020.