Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La bandera multicolor oneja en una de les astes de la Paeria en motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

La bandera multicolor oneja en una de les astes de la Paeria en motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI amb la finalitat de donar visibilitat als drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals.
La bandera multicolor oneja en una de les astes de la Paeria en motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

Lectura de la declaració institucional.

La Paeria de Cervera ha organitzat un acte divendres 26 de juny, a la plaça Major, en què s’ha llegit la Declaració institucional en motiu del 28 de juny de 2020: “Els drets de tothom; el meu orgull és el teu”.

En la declaració la Paeria defensa els drets del col·lectiu LGTBI, especialment al món rural, i assumeix com a pròpies les reivindicacions del Consell Nacional LGTBI.
Podeu llegir-la en aquest enllaç.

La lectura de la Declaració institucional ha anat a càrrec del paer en cap, Joan Santacana; la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon; la regidora de Cultura, Mercè Carulla; el regidor d’Hisenda, Jordi Pons; la regidora de Joventut, Meritxell Ramon; la regidora Roser Segura i el regidor Xavier Gras.

La Paeria ha penjat la bandera multicolor en un dels balcons de la façana i també en una de les astes, on oneja al costat de les altres banderes oficials.

Segons la regidora de Polítiques Feministes i LGTBI+, Mireia Brandon, “el nostre objectiu, com a Paeria, és posar la vida de les persones al centre i això passa per la llibertat en tots els sentits. Per nosaltres la bandera LGBTI reivindica els drets i llibertats de totes les persones, per això avui la pengem al balcó, en motiu del 28J, Dia de l’orgull LGBTI, però també en una de les astes, al costat de les altres banderes oficials de Cervera”.

Enguany la commemoració del 28J coincideix amb la prohibició per part del Tribunal Suprem de penjar la bandera multicolor als ajuntaments. La Paeria de Cervera es mostra contrària a aquesta sentència, que atempta contra la llibertat d’expressió.