Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Banda de Cervera d’intercanvi a Montroi

La Banda de Cervera d’intercanvi a Montroi

Aquest passat cap de setmana la Banda de Cervera va estar d'intercanvi amb la banda de la Unió Artística Musical de Montroi (València).
La Banda de Cervera d’intercanvi a Montroi

Actuació de La Banda de Cervera (foto Pere Camps).

La Banda, que pertany al Centre Autoritzat de Grau Professional “Luis Sanjaime” va acollir la nostra formació ja divendres a la nit. El dissabte van organitzar una visita a l'Albufera, una recepció a l’Ajuntament i una visita al museu Muvamel (Museu valencià de la mel), a més d’un intens assaig conjunt. El diumenge tingué lloc el concert de les bandes a la sala polivalent de la UAMM, sota la direcció dels mestres Xesco Grau i Carlos Ferrer.

Ambdues formacions van actuar per separat i conjuntament –amb més de cent instrumentistes damunt l’escenari- i ens oferiren una Marxa mora i la banda sonora de Els pirates del Carib.

Sens dubte, ha estat una grata experiència per als músics de vent del Conservatori poder tocar en un altre indret acostumat a escoltar bandes i poder créixer compartint escenari amb la formació valenciana.

Per altra banda, l’Espai MerCAT de Tàrrega s’omplí de públic el diumenge 8 de març per escoltar les interpretacions del centenar de joves músics que formen l’Orquestra Infantil Terres de Lleida (OITLL) en els formats de conjunt simfònic i d’acordió.
Amb aquest concert se celebrà la cloenda de la quarta temporada d’activitats de l’OITLL, formada per vuit escoles de música de la demarcació. Aquesta formació va néixer el curs 2011-2012 arran d’una idea del Conservatori Professional de Música de Cervera i l’Escola Municipal de Música de Ponts, a la qual s’afegiren les escoles municipals de música de Bellpuig, Guissona, Oliana, Solsona, Mollerussa i Tàrrega.
El concert, amb el títol Un tast de danses, va oferir un repertori ben divers, des de Mozart a els Beatles, i fou dirigit per Albert Gumí i Sònia Peiró.


Informació aportada per Santi Riu