Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La 7a Clàssica dels Murs arriba als 750 participants

La 7a Clàssica dels Murs arriba als 750 participants

Un total de 750 ciclistes disputaran la 7a Clàssica dels Murs, una marxa cicloesportiva amb dos exigents recorreguts (de 94 i 160 km), el diumenge 22 d’abril, amb sortida i arribada a la plaça Universitat de Cervera.
La 7a Clàssica dels Murs arriba als 750 participants

Presentació de la prova a la Paeria de Cervera.

L’arribada a la plaça Universitat és una novetat d’aquesta edició, ja que fins ara la prova acabava a la plaça Major. D’aquesta manera, es concentrarà la logística a la plaça i l’edifici de la Universitat.

La Clàssica dels Murs transcorre per duríssims pendents de les comarques de la Segarra, l’Anoia, la Conca de Barberà i l’Urgell. Presenta dos recorreguts: un de 94 km, amb 9 murs i 1.400 metres de desnivell positiu, i un de 160 km, amb 18 murs i 2.400 de desnivell. És una prova organitzada per la Penya Ciclista Cervera i el Club Triatló Cervera, amb el suport de la Paeria de Cervera.

Hi participaran 750 ciclistes provinents de tot Catalunya, València, Osca, el País Basc, Andorra i França. Enguany hi prendran part tres ciclistes d’elit: Albert Moreno, triatleta que ha disputat diverses Ironman; Marc Vilanova, ciclista exprofessional de Tremp; i Rubén Casany, ciclista professional cap de files de l’equip Massi-Kuwait.

La presentació de la prova ha tingut lloc en una roda de premsa a la Paeria de Cervera, el dilluns 16 d’abril. Ha anat a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor d’Esports, Joan Prat; el president de la Penya Ciclista, Josep M. Guàrdia; i els representants del Club Triatló Cervera, David Vendrell i Òscar Rossell.

El paer en cap, Ramon Royes, ha afirmat que “Cervera destaca no només pels resultats dels seus esportistes sinó també per la capacitat organitzativa d’esdeveniments esportius”. Ha posat com a exemple la qualitat de la Clàssica dels Murs i ha agraït la feina de l’organització.

El regidor d’Esports, Joan Prat, ha destacat que “es tracta d’una clàssica cicloturista única a Catalunya, a l’estil de les grans proves del nord d’Europa”. La Paeria de Cervera oferirà visites turístiques guiades als acompanyants per donar a conèixer i posar en valor el patrimoni cultural de la ciutat.

El president del Club Triatló Cervera, David Vendrell, ha agraït el suport de la Paeria en l’organització d’una prova que té el reconeixement de la Federació Catalana de Ciclisme. Un total de 120 voluntaris col·laboren amb l’organització. Ha destacat el rècord d’inscrits (750 ciclistes) i la bona xifra de participació femenina (50 dones). La prova forma part del Circuit DonaBike, de la Federació Catalana de Ciclisme, amb la finalitat de fomentar la participació de les cicloturistes.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.