Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies L’Aquelarre de Cervera inspira un nou model d’ulleres

L’Aquelarre de Cervera inspira un nou model d’ulleres

El centre d’optometria de Barcelona iOptics, fundat pel jove cerverí Gerard Acín, ha dissenyat i comercialitza les ulleres Aquelarre, unes innovadores ulleres de fusta amb lent polaritzada full color.
L’Aquelarre de Cervera inspira un nou model d’ulleres

Les noves ulleres Aquelarre.

Les ulleres estan inspirades en la tradicional festa de l’Aquelarre, que se celebra el darrer dissabte d’agost a Cervera. Cal destacar que part dels beneficis de la venda del nou producte es destinaran al projecte “Ull de l’Aquelarre”. Aquesta nova iniciativa per a l’edició 2015 consisteix en la projecció de l’espectacle en unes pantalles ubicades en llocs amb menys aglomeració de gent perquè tothom pugui gaudir-ne. Dos persones es mouran per l’espai on es desenvolupa l’espectacle amb unes càmeres go-pro i les imatges que captin es projectaran a les pantalles.

Segons el seu creador, Gerard Acín, “les ulleres són la causa i els seus beneficis serviran per millorar la part didàctica i visual perquè tothom pugui gaudir d’un Aquelarre artístic potencial i visual”. La iniciativa forma part d’un projecte més global que porta per títol Cervera Loves You (CLY).

Enllaç al vídeo demostratiu de les ulleres al YouTube.


Consell Assessor de l’Aquelarre

Les ulleres es van presentar en la reunió del Consell Assessor de l’Aquelarre de Cervera, que va tenir lloc dijous 22 de gener a la Paeria.

En la reunió va tenir lloc una valoració de l’Aquelarre 2014, la liquidació del pressupost, la definició dels calendaris previstos per a l’adjudicació de la direcció artística, gerència i direcció de la Fira del Boc del 2015 i la proposta de redacció d’un nou protocol de la festa.

El pressupost final de l’Aquelarre 2014 fou de 186.418,38 euros. Els ingressos van ser 76.350,96 (marxandatge, adjudicació i taxes de les barres, càmping, entrades Casa del Mascle Cabró, taxes parades Fira del Gran Boc, subvencions institucionals i patrocinis privats) i l’aportació de la Paeria de 110.067,42 euros.

El Consell Assessor de l’Aquelarre és l’ens organitzador de la festa. Està format per representants polítics municipals, de les entitats que participen a la festa, la direcció artística, la gerència i la direcció de la Fira del Gran Boc. La seva composició la va aprovar el Ple de la Paeria. En representació de l’Ajuntament hi ha el paer en cap, Ramon Royes, que presideix el Consell; el regidor de Cultura, Marc Holgado; la regidora de Festes, Elvira Costa; i els regidors Rosa Santana (CiU), Jaume Carcassona (SiF), Núria Regí (PSC), Juli Lago (ERC-AM) i Mateu Figuerola (PxCat). Les entitats estan representades per: Cristina Robles (Band Tokades), Òscar Marsinyach (Diables de Cervera Carranquers), Joan Piqué (Geganters de Cervera), Gemma Pich (Grepp Teatre), Heika Villar (Sound de Secà) i Georgina Sánchez (Bombollers).