Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La formació Kaimerata commemora a Cervera el 250 aniversari del naixement de Beethoven

La formació Kaimerata commemora a Cervera el 250 aniversari del naixement de Beethoven

Diumenge 12 de gener l’Associació d’Amics de la Música de Cervera va programar un concert extraordinari dedicat a Beethoven en motiu del 250 aniversari del seu naixement.
La formació Kaimerata commemora a Cervera el 250 aniversari del naixement de Beethoven

Concert de Kaimerata a l'Auditori (foto Jordi Prat).

L'auditori Municipal quedà petit per escoltar la formació Kaimerata, dirigida per l'entusiasme i l'impuls del violinista canadenc Kai Gleusteen, que actualment és el concertino de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

En un dia eminentment beethovenià -cal recordar que a l'Auditori de Barcelona durant 14 hores i al llarg de 9 concerts aquest mateix dia es pogué escoltar també gran part de l'obra de cambra d'aquest autor-, Kai Gleusteen prengué la paraula per glossar aspectes de la vida del geni de Bonn i explicar les obres que interpretarien, així com les característiques de cada un dels seus moviments de forma didàctica i al costat de reconeguts intèrprets.

S'inicià el programa amb el Quartet op. 18 n. 1, escrit el 1799 i dedicat al príncep Joseph Franz von Lobkowitz. Un quartet primerenc però ja imbuït de bellesa i que rebé una lectura rigorosa i plena de llum. El Septimini op. 20 de Beethoven ocupà la segona part. Sens dubte una obra que per la formació és el més semblant a una orquestra -ja que té membres de cada secció menys de la percussió-. Lirisme, intensitat i expressivitat sorgiren de les mans d'uns intèrprets plenament entregats.

Un concert que embaladí el públic i que inicià de manera brillant l'any musical 2020 a la capital de la Segarra.


Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).