Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Joan Santacana, nou paer en cap de Cervera

Joan Santacana, nou paer en cap de Cervera

Joan Santacana Vélez (ERC-MES) ha estat escollit paer en cap de Cervera, al Ple extraordinari del divendres 12 de juny, en prosperar la moció de censura presentada contra Ramon Augé (Junts per Cervera) per part dels grups municipals d’ERC-MES, CUP i SiF.
Joan Santacana, nou paer en cap de Cervera

Ramon Augé ha lliurat la vara de paer en cap a Joan Santacana (foto Jordi Prat).

La moció de censura s’ha aprovat per majoria absoluta amb 8 vots favorables (4 d’ERC, 2 de la CUP i 2 de SiF) d’un total de 13 vots. És per aquest motiu que Joan Santacana ha estat proclamat nou paer en cap de Cervera.
Els regidors de l’Equip de Govern sortint (3 de Junts per Cervera i 2 del PSC) han votat contra la moció.

Joan Santacana substitueix Ramon Augé, que ha estat paer en cap durant un any, des del Ple del 15 de juny del 2019, en el qual fou escollit amb els vots favorables de Junts (3), SiF (2) i PSC (2).  El març del 2020, els dos regidors del grup municipal de SIF van sortir del govern municipal, que va quedar en minoria.

El paer en cap sortint, Ramon Augé, ha lliurat la vara de paer en cap a Joan Santacana.

Santacana ha jurat el càrrec per imperatiu legal. Les seves primeres paraules han estat “d’agraïment pel vot favorables dels grups de la CUP i SiF,  i també ha agraït la responsabilitat dels grups de Junts per Cervera i PSC, ja que la discrepància política és enriquidora”.  En el seu discurs “ha volgut recordar les seves tres famílies: Santacana-Vélez, la política (ERC) i la ciutat de Cervera”. Ha recordat “els orígens familiars i polítics dels Santacana i els Vélez i els ha dedicat els seu agraïment”. Pel que fa a ERC, ha destacat que “és l’espai per treballar per un model de societat més just, ha recordat la trajectòria política del partit a la ciutat i els regidors que l’han precedit”. Finalment ha dit que “el càrrec de paer en cap no és una ambició personal, sinó de servei a la ciutat de Cervera”.

El Ple es pot visualitzar en aquest enllaç al canal de Youtube de la Paeria de Cervera.


La presentació del nou Acord de govern es farà dissabte 13 de juny, a les 12 hores, a la plaça de Sant Domènec.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV
Enllaç a la notícia a Catalunya Ràdio
Enllaç a la notícia a Teleponent.