Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Intercanvi del Conservatori de Cervera a Sicília

Intercanvi del Conservatori de Cervera a Sicília

Els alumnes de trompeta Miquel Camps, Bernat Clota i Marc Torres, juntament amb els de piano Mihaela Floruc, Jan Gras, Lautaro Montt, Paulina Parjolea, Pol Riu i Lídia Soldevila van viatjar d'intercanvi a Castelbuono (Sicília), entre els dies 7 i 10 de febrer, al costat dels professors Nicola Barreca i Santi Riu.
Intercanvi del Conservatori de Cervera a Sicília

Foto conjunta després de finalitzar el concert.

Un viatge engrescador que va començar amb un vol fins a Palerm el divendres dia 7, aprofitant que era un dia de lliure disposició.

L’expedició cerverina va tenir temps per preparar el concert i també va rebre classes magistrals de piano a càrrec de la pianista italiana Giusy Cascio.

Com no podia ser d'altra manera, vam aprofitar per fer turisme, tot visitant Monreale –amb la imponent Catedral i el Claustre dels Benedictins, la bonica ciutat costanera de Cefalú i Palerm -amb el bell Teatro Massimo. Vam conèixer també a fons Castelbuono, on es va residir aquests dies, visitant el Castello dels Ventimiglia, lloc on l’alumnat va oferir un concert el diumenge 9 i que va omplir la sala de públic.

En el recital es combinaren formacions i instruments. Des del piano sol i el duet trompeta-piano fins al quartet de trompetes, amb un repertori que incloïa obres dels grans clàssics com Bach, Beethoven, però que també presentà en terres italianes un compositor de la nostra terra: Josep Lluís Guzman.

Ha estat una experiència vivencial enorme per a tots els estudiants, que a més de conèixer altres joves amb les mateixes inquietuds, es van submergir al nucli de les seves famílies, aprenent altres maneres de fer, viure, pensar, menjar... tot gaudint dels valors humans i musicals que transcendeixen el llenguatge que ens ha agermanat.

A més, l’excel·lent tracte que vam rebre per part de la direcció del centre i l’estada en cases d’alumnes de l’escola de música Moger Arte e Cultura va fer que coneguéssim de prop una nova cultura i gastronomia.

Els alumnes d’aquesta escola de música visitaran Cervera el proper mes d'octubre.


Informació i imatge aportat per Santi Riu (Conservatori de Cervera).