Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Instal·lació de llambordes del projecte Stolpersteine

Instal·lació de llambordes del projecte Stolpersteine

El Fòrum l'Espitllera impulsa el projecte Stolpersteine a la Segarra, amb la col·laboració dels municipis on es té constància que alguns dels seus veïns van ser víctimes del nazisme.
Instal·lació de llambordes del projecte Stolpersteine

Itinerari a la Segarra.

En el cas del municipi de Cervera, hi ha constància que 3 persones de Cervera van morir en camps de concentració nazis, entre els anys 1941 i 1943: els senyors Ramon Alsedà Sanou, Miquel Porté Rius i Josep Riera Closa; i 1 persona de la Prenyanosa: el senyor Salvador Calderó Aldabó, que va morir al camp de concentració nazi de Gusen (Àustria), el 1942.

El Projecte Stolpersteine consisteix a instal·lar llambordes de 10 x 10 cm, de ciment i folrades amb llautó daurat, on consten les dades bàsiques vitals de la víctima, per recordar les víctimes del nazisme. Les llambordes són creades i instal·lades in situ per l'artista alemany Gunter Demnig en algun espai digne, visible i proper als ajuntaments que participen en aquest Projecte.
la Prenyanosa la llamborda s'instal·larà al carrer del Forn, davant del local social, en un acte el divendres 26, a les 11.15 hores. A Cervera, es col·locaran tres llambordes a la plaça Major, davant de l'Ajuntament, el mateix divendres a les 13 hores.

El Projecte Stolpersteine (http://www.stolpersteine.eu/) és d'abast internacional, europeu, i es dedica a les víctimes del nazisme, raó per la qual no es contemplen altres víctimes d'altres violències que són, òbviament, també mereixedores de memòria, respecte i homenatge.