Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El paer en cap, Ramon Royes, presenta el procés participatiu per canviar de nom el carrer General Güell

El paer en cap, Ramon Royes, presenta el procés participatiu per canviar de nom el carrer General Güell

El divendres 25 de gener comença el període de presentació de propostes per a la nova denominació del carrer General Güell, que estarà obert durant tres setmanes.
El paer en cap, Ramon Royes, presenta el procés participatiu per canviar de nom el carrer General Güell

El paer en cap, Ramon Royes, ha presentat el procés participatiu.

Poden presentar propostes totes les persones empadronades a Cervera majors de 16 anys i les associacions inscrites al Registre d’Entitats de la Paeria. També totes les persones propietàries d’un immoble al carrer General Güell.

Cal omplir un formulari que es troba a les dependències municipals (Paeria, biblioteca i museu) i dipositar-lo en una urna. També es pot respondre de manera telemàtica a través d’aquest enllaç o, com a novetat, mitjançant un dispositiu tàctil instal·lat al vestíbul de la Paeria.

El Jurat es reunirà el 18 de febrer i escollirà cinc noms d’entre totes les propostes. Posteriorment es farà una presentació pública dels noms triats i, finalment, a partir del 25 de febrer, començarà la fase de votació per escollir la proposta definitiva. El període de votacions durarà dos setmanes. Hi podran participar totes les persones empadronades a Cervera majors de 16 anys i els propietaris d’un immoble al carrer.

Per acabar, es farà el recompte i una vegada es tingui el resultat definitiu, es portarà la proposta al Ple per a la seva ratificació. Està previst que el nou nom s’aprovi en una sessió plenària dels mesos de març o abril.


La presentació del procés participatiu ha tingut lloc dimecres 23 de gener, a càrrec del paer en cap, Ramon Royes, a la Sala de Quadres de la Paeria. També s’ha presentat el nou tòtem amb dispositiu tàctil que es col·locarà al vestíbul de la Paeria i que servirà per aquest i futurs processos de participació ciutadana.

Canvi de nom del carrer

En el Ple de la Paeria de Cervera del 23 de juliol es va aprovar canviar la denominació del carrer General Güell, que porta el nom en honor a Ildefons Güell Arqués, comandant militar a Ceuta a les ordres del dictador Primo de Rivera i que posteriorment va donar suport al règim franquista.

Acabada la Guerra Civil espanyola, en plena dictadura, es va decidir retre homenatge a aquest general, casat a Cervera, afí al règim. Un dels principals carrers de la ciutat va  passar a anomenar-se del General Güell, en substitució de Francesc Macià, nom que tenia durant la República, i de carrer de les Verges, denominació originària en referència a una antiga capella que hi havia existit.