Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Guitarristes i violoncel·listes de Cervera obren el cicle de concerts a l’Auditori Pau Casals

Guitarristes i violoncel·listes de Cervera obren el cicle de concerts a l’Auditori Pau Casals

L'Auditori del Vendrell inicià diumenge 18 de gener la programació d'aquest any 2015 amb el Cicle de Joves Intèrprets, una oferta musical estable que va néixer el 1992 i que s'ofereix els diumenges dels mesos de gener i febrer, en horari matinal.
Guitarristes i violoncel·listes de Cervera obren el cicle de concerts a l’Auditori Pau Casals

Actuació dels guitarristes cerverins.

El concert inaugural va anar a càrrec d’alumnes del Conservatori Professional de Música de Cervera, que va presentar dos grups, un de violoncels i un altre de guitarres.

El grup de guitarres, format per sis estudiants i sota la direcció de Xavier Gómez, interpretaren obres de Joplin, Penella, Machado, Sánchez –amb la col·laboració de la soprano Ester Trilla-, Eric Clapton, Julian i Kreidler.

La segona part estigué dedicada al grup de violoncels de grau professional del Conservatori. Un quartet interpretà el preludi de la Suite núm. 5 de Bach i un arranjament per a quatre violoncels del grup Apocalíptica “Nothing else matters”. I després una suite de música de pel·lícules que incloïa Juego de TronosMoon RiverEls Simpsons La Pantera Rosa, estigué interpretat per tot el grup i sota la direcció de Xavier Roig.

Cal felicitar els professors Xavier Gómez, Laia Puig i Xavier Roig per la preparació dels alumnes i als alumnes la seva interpretació en un auditori d’una gran acústica que permet escoltar fins a l’últim detall.

S’arrodoní el dia amb una visita per als pares i alumnes al Museu Pau Casals, que ajudà a conèixer en profunditat la gran icona musical nascuda al Vendrell.

El Cicle de Joves Intèrprets té com a objectius, d’una banda, mostrar la qualitat dels futurs intèrprets que accediran al món professional, així com el treball que es fa als conservatoris de música del país. I, de l’altra banda, motivar a actuar, dalt d'un escenari, en un cicle estable, i en un auditori de música, els joves que volen fer de la música la seva professió. Així mateix, l'Auditori Pau Casals posa a disposició les seves instal·lacions, la promoció i publicitat dels seus concerts i l'atenció oferta en tots els detalls que conformen un concert públic de música.