Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera, a punt per la Fira del Pa i el Cereal

Cervera, a punt per la Fira del Pa i el Cereal

La Fira del Pa i el Cereal, que té lloc del 14 al 16 de juny, concentra els expositors, les food trucks i les activitats en un únic espai, la plaça Universitat.
Cervera, a punt per la Fira del Pa i el Cereal

Cartell de la Fira.

Una altra de les novetats és que la Paeria assumeix íntegrament la gestió de l’esdeveniment, mantenint l’oferta de food trucks i activitats per a tots els públics que en edicions anteriors organitzava una empresa externa.

Enllaç a la programació.

La Fira del Pa i el Cereal 2019 reuneix 30 estands, dels quals 10 són forns de pa, 10 de productors de proximitat amb productes ecològics i artesanals, i 10 comerços de la ciutat. Els visitants podran tastar diferents tipus de pans, que estaran exposats a les parades.

Es repartirà el tradicional pa de tempesta, del qual n’ha elaborat 700 unitats l’Obrador KOK de Cervera. Aquest pa antigament es posava darrere les portes de les cases per protegir els camps de les inclemències meteorològiques. Actualment també se li atribueix un significat de bona sort.

La Fira s'ha completat amb l’organització d’un seguit d’activitats per a tots els públics, que ja van començar el dilluns 10 de juny amb el taller per a escolars “Fem el nostre pa”. Enllaç a la notícia de La Segarra TV.
També repeteix iniciatives d'èxit com l’excursió “Camins de cereal” i la visita guiada a la Farinera.

El divendres 14, a partir de les 20 hores, obren les food trucks i comencen les actuacions musicals amb un concert de Her Majesty Band a les 21 hores. Al llarg del cap de setmana se succeeixen activitats infantils, exhibicions i concerts, a càrrec de grups locals i de la comarca com Fadunito, Lleidatana Salsera, Dance Arts Estudio, Club Kodokan i els músics Ethan Barea, Inversen Band i The Toc.

Dissabte té lloc la 9a Gimcana d’en Galderic, organitzada amb l’Associació de Comerciants, i que enguany gira al voltant de la cultura popular en motiu de Cervera Capital de la Cultura Catalana. Es repartiran premis valorats amb fins a 300 euros amb vals de compra en comerços de la ciutat.

Les firetes estan ubicades al passeig Balmes, la plaça Pius XII i la rambla Lluís Sanpere.


Enllaç al vídeo promocional de la Fira.