Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Festival de Pasqua, amb talent musical de Cervera

Festival de Pasqua, amb talent musical de Cervera

El 5è Festival de Pasqua de música clàssica catalana s’ha presentat als mitjans de comunicació en un acte a la Paeria de Cervera, divendres 6 de març, a càrrec del paer en cap, Ramon Royes, i el director artístic del Festival, Xavier Puig.
Festival de Pasqua, amb talent musical de Cervera

Presentació a la premsa del Festival de Pasqua 2015.

En la presentació, el paer en cap, Ramon Royes, ha destacat que “Cervera esdevé, un cop més, ciutat protagonista de la música, un referent de la música clàssica catalana, a l’acollir una nova edició del Festival de Pasqua, considerat estratègic per part de la Generalitat de Catalunya”. També ha remarcat “l’aposta de la Paeria perquè Cervera esdevingui capital de la cultura catalana, reconeixement que és possible gràcies a iniciatives com el Festival de Pasqua”. Finalment, ha posat en valor els espais de la ciutat que acullen els concerts, , un patrimoni monumental únic, i que enguany incorpora dos nous emplaçaments privats, les cases nobles del carrer Major cal Razquin i la residència de la Sagrada Família.

El director del Festival, Xavier Puig, ha presentat la programació de la 5a edició, que tindrà lloc entre el dijous 26 de març i el dissabte 4 d’abril.

Xavier Puig ha destacat, sobretot, tres aspectes del Festival: “que està dedicat a la música clàssica catalana, els compositors i els intèrprets del país; la difusió de la ciutat de Cervera, tant del seu patrimoni cultural com del potencial musical, amb presència destacada de músics locals al Festival d’enguany; i que la programació inclou la música clàssica en el sentit més ampli, per exemple amb la presència de cantants com Roger Mas i Lídia Pujol, per apropar la música a tots els públics”.

5è Festival de Pasqua de Cervera

Després d’haver dedicat les primeres edicions als grans noms de la música catalana (Granados, Toldrà, Mompou i Casals), enguany es dedica a la figura d’un compositor menys conegut,  Joan Manén. En col·laboració amb l'Associació que porta el seu nom, el Festival vol contribuir a la seva recuperació amb la reestrena d'obres com la Rapsòdia Catalana per a piano i orquestra, el quartet de corda i les obres corals, i alhora destil·lant els trets principals de la seva personalitat musical: la prodigiosa infància o la condició d’intèrpret compositor.

D’altra banda, un altre tret característic d'aquesta edició és la presència d’autors contemporanis, especialment la celebració de dues personalitats musicals que compleixen 80 anys -Jordi Cervelló i Josep Soler- i que, tot i haver rebut grans reconeixements, no es pot sentir i valorar gaire sovint la seva musica en directe. També es convida el director i compositor Joan-Albert Amargós a dirigir una part festiva del concert de celebració, amb música original pròpia i amb magnífics arranjaments que donen gran mèrit a aquesta tasca.

Entre els intèrprets, cal destacar la participació de músics cerverins en el Lleidart Ensemble, en l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, Laia Puig en el Dalia Quartet, el baríton Toni Marsol i la participació de la Coral Ginesta i la Coral infantil Nova Cervera al concert especial del 5è aniversari.

El concert commemoratiu del 5è aniversari, dijous 2 d’abril al Paranimf de la Universitat, serà retransmès en directe per l’emissora de ràdio Catalunya Música i enregistrat i emès en diferit per TV3.

Enllaç a la web del Festival de Pasqua.
Enllaç a la programació (pdf).