Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera

Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera

Cervera celebra, del 2 al 10 de febrer, la Festa Major del Santíssim Misteri, que inclou el Cant de les Completes, un esdeveniment musical de caràcter popular que s’interpreta a l’església de Santa Maria, dimarts 5 de febrer a les 20 hores.
Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera

Programa d'actes.

Cant de les Completes

És un acte de caràcter popular amb una forta tradició religiosa que ha perdurat fins als nostres dies i que s’ha convertit en un esdeveniment musical conegut arreu. Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador  Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.
En l’actualitat estan dirigides per Xavier Puig, i en la seva interpretació intervenen cinquanta músics, un centenar de cantaires i tres solistes.
El Cant de les Completes és dimarts 5 de febrer, a les 20 hores. L’església de Santa Maria obre a les 19 hores. Al finalitzar les Completes té lloc el tradicional Ball de l’Àliga de Cervera amb l’acompanyament musical de la Banda del Conservatori.

Enguany, com a novetat destacada, s’anunciarà l’admissió a tràmit per part del Departament de Cultura de la Generalitat de la sol·licitud per inscriure la festa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya, amb la qualificació de Festa patrimonial d’interès nacional.
El Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya inscriu les festes, manifestacions i celebracions comunitàries, així com els elements festius amb vigència arreu de Catalunya, amb l’objectiu de preservar, difondre i protegir el patrimoni festiu nacional.


Altres activitats

La festa major inclou activitats religioses, una visita al campanar i visites guiades als monuments, concert i ball amb l’orquestra Nova Saturno, un torneig escolar d’escacs, el concert de música tradicional Misteri Folk, el Mercat Forastoc, el concurs de sardanes revesses i la representació teatral “Broadway a capella”.

Plats de festa major

Entre els dies 1 i 10 de febrer dotze restaurants de Cervera ofereixen plats tradicionals de la comarca com el bacallà a la catxipanda i l’ofegat de la Segarra.
Els restaurants que ofereixen bacallà són: Cal Guim, CAT Cafè, Jardí, Bargués, Universitat, La Marinada, Kokoro, Nobadis, Cal Lluís, Txacolí i Gran Cafè.
L’ofegat de la Segarra es pot demanar als restaurants Jardí, Bargués, Universitat, La Marinada, l’Antic Forn, Cal Guim i CAT Cafè.
La iniciativa, promoguda per la Paeria, pretén promocionar els establiments de restauració de la ciutat i la gastronomia típica de la comarca.