Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Festa Major del Santíssim Misteri

Festa Major del Santíssim Misteri

Cervera celebra, del 5 al 8 de febrer, la Festa Major del Santíssim Misteri, una festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, a l’església de Santa Maria, dijous 5 de febrer.

Enllaç al programa de la Festa Major.

El Cant de les Completes
és un acte de caràcter popular amb una forta tradició religiosa que ha perdurat fins als nostres dies i que s’ha convertit en un esdeveniment musical conegut arreu. Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador  Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.

En l’actualitat, estan dirigides pel músic cerverí Xavier Puig, i en la seva interpretació intervenen cinquanta músics, un centenar de cantaires i tres solistes: la soprano Sandra Roset, el tenor Carles Prat i el baix Toni Marsol.

La interpretació de les Completes és dijous 5 de febrer, a les 20 hores. L’església de Santa Maria obre a les 19 hores. Aquest any la Paeria permetrà l’accés de vehicles fins al davant de l’església per poder acompanyar la gent gran o amb problemes de mobilitat. L’accés estarà obert de les 18.45 a les 20 hores. Els vehicles podran aparcar després a la plaça Sant Domènec o a cal Racó.

Enguany la programació de la festa major presenta dos destacades novetats relacionades amb les tradicionals Completes: el Misteri Folk i el Ball de Completes.

Misteri Folk és un concert informal i de proximitat de caire popular, organitzat per l’Agrupació Seny Major amb la col·laboració de la Xarxa d’Escoles de Música Tradicional (XEMPT). La XEMT, que fa tres anys que imparteix classes d’instruments tradicionals a Cervera, oferirà un tastet de músiques mentre el públic podrà gaudir d’una estona entranyable fent una copa. L’espai que veurà convergir música i tradició serà l’església de Sant Joan, dissabte 7, a les 19 hores, amb entrada gratuïta.

Ball de Completes és una actuació del grup cerverí de música moderna Tibau, amb l’estrena de versions inèdites de Les Completes, arranjades per Jordi Castellà: un fandango, un pasdoble, un vals i una polca, juntament amb la interpretació de cançons del seu repertori. Els temes més populars de Les Completes es podran ballar seguint els consells de Ramon Cama. L’actuació serà a la Sala de Ball del Casal, dissabte 7, a les 22 hores, i l’entrada val 6 euros.

Altres actes destacats del programa de festa major són l’animació infantil, amb la companyia cerverina Alea Teatre; el concert i ball llarg amb l’orquestra internacional Maravella; la visita guiada a l'església de Santa Maria i el campanar; el pregó de la Passió 2015, a càrrec de Manel Pedrós, músic cerverí integrant del reconegut grup de pop Blaumut; la commemoració del 80è aniversari de la construcció a Cervera de l’avió Poll del Cel; la nit de rock al pavelló polivalent, amb Contraband i DJ Campiquipugui; i la representació de l’èxit teatral La extraña pareja, amb Joan Pera i Antonio Dechent.