Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Èxit absolut de la primera jornada “Speed Dating Laboral”

Èxit absolut de la primera jornada “Speed Dating Laboral”

Amb el nom “Connectem la Segarra” la Xarxa d’Inserció Laboral va projectar, dimecres 25 de setembre, una jornada per a persones que estan a l’atur i busquen feina.
Èxit absolut de la primera jornada “Speed Dating Laboral”

Obertura de la jornada a la Sala Francesc Buireu.

La jornada consistia en el fet que aquestes persones poguessin ser entrevistes per empreses de la Segarra.

L’acollida va ser excel·lent, més de 80 persones hi van assistir amb el currículum per tal que una vintena d’empreses les poguessin entrevistar dins el format “Speed Dating Laboral”, entrevistes ràpides.

Durant la primera part de la jornada les empreses participants van exposar les seves metodologies a l’hora de buscar feina i també van explicar quins perfils buscaven perquè així al moment de les entrevistes les persones participants podien escollir a quines entrevistes volien accedir.

Els perfils dels assistents majoritàriament eren persones de més de 40 anys amb atur de llarga durada i gairebé la meitat de Cervera. A més, algunes de les persones participants ja estan vinculades en programes actius d’inserció laboral que treballa l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, com per exemple, l’Ubicat, l’Enfeinat, Treball i Formació, entre altres.

Les empreses participants van ser Grup Alba, UTE Mercè Fontanilles-Resilis, L’Auró Natura, Laser Marí, Precon, FAE, Corporació Alimentària bonÀrea, bonÀrea Fundació, Dreamland Pur, Manteniments Jordi Bosch, Transports Pedrós-Vila, Celler de Guissona, Xocolat Box, Pìnsos Yak, Iberspa, La Cosa Nostra i com a Emprenedoria: Programa LEADER i ASPID.

La jornada fou inaugurada pel president del Consell Comarcal, Francesc Lluch; juntament amb el  paer en cap de Cervera, Ramon Augé; la responsable de Nous Projectes d’Ocupació i Innovació Social (SOC), Marta Cañellas; i el cap dels Serveis Territorials del SOC a Lleida i conseller comarcal, Joan Santacana. També va tenir lloc una ponència de la community manager Ester Barqué.

És la primera jornada d’aquest tipus que es fa a la comarca i s’ha organitzat des de la Xarxa d’Inserció Laboral (XIL) com a eina de participació que promociona l’ocupació arreu de la comarca i fomenta diferent tipus de polítiques, programes i accions perquè els habitants de la Segarra trobin feina. A la XIL el Consell Comarcal hi participa activament des de diferents departaments com l’Oficina Jove i Promoció Econòmica. La resta de membres de la Xarxa són: Paeria de Cervera, Àspid, Associació Alba, Autoocupació Incorpora de la Caixa, Fundació Xavier Paules i Emaús Rural.

L’acollida i la participació va ser excel·lent i des de la Xarxa es pretén continuar treballant en jornades d’aquest tipus que afavoreixen de manera directa les empreses que necessiten personal i les persones en recerca de feina.


Informació i imatge aportat pel Consell Comarcal de la Segarra.