Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Estrena oficial del Santíssim Misteri de Cervera com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional

Estrena oficial del Santíssim Misteri de Cervera com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional

La directora general de Cultura Popular, Maria Àngels Blasco, va lliurar al paer en cap, Ramon Augé, i al rector de la parròquia de Santa Maria, Mn. Xavier Romero, els diplomes acreditatius de la distinció de la Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional.
Estrena oficial del Santíssim Misteri de Cervera com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional

Lliurament del diploma acreditatiu (foto Jordi Prat).

El lliurament va tenir lloc dijous 5 de febrer, abans del tradicional Cant de les Completes de Cervera, a la parròquia de Santa Maria. En la interpretació de les Completes, dirigides per Xavier Puig, hi van participar 120 cantaires, 40 músics i tres solistes.

Entre les autoritats assistents hi havia el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses; les diputades al Congrés Laura Borràs i Inés Granollers; el director dels serveis territorials de Cultura, Miquel Àngel Cullerés; la diputada de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló; el paer en cap de Cervera, Ramon Augé, i altres regidors del Consistori; la consellera comarcal de Cultura, Elisabet Jové; i l’alcalde de Tornabous, David Vilaró.

La Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera, que celebra els actes religiosos i tradicionals els dies 5, 6 i 7 de febrer, va ser declarada festa patrimonial d’interès nacional pel Govern de la Generalitat l’abril del 2019.

Enllaç a la notícia de La Segarra TV.