Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies ERC-MES i la CUP presenten l’Acord de Govern a la Paeria

ERC-MES i la CUP presenten l’Acord de Govern a la Paeria

Els sis regidors del grups municipals d’ERC-MES i la CUP a la Paeria de Cervera han presentat l’Acord de Govern, dissabte 13 de juny, en un acte obert al públic davant del convent de Sant Domènec.
ERC-MES i la CUP presenten l’Acord de Govern a la Paeria

Presentació de l'acord.

La presentació ha anat a càrrec del sis regidors del nou equip de govern: Joan Santacana, Mercè Carulla, Ricard Vicente i Meritxell Ramon (ERC-MES), i Mireia Brandon i Jordi Pons i (CUP).

En l’acte han explicat com s’ha arribat a l’acord, perquè és un govern en minoria, les línies del nou govern i les mesures que s’implementaran per sortir de la crisi.

El paer en cap, Joan Santacana, ha destacat “la legitimitat democràtica del pacte d’acord amb els resultats de les eleccions municipals del 2019”, i ha mostrat el seu “agraïment als regidors de SiF per la seva lleialtat”.

La regidora Mireia Brandon s’ha mostrat convençuda que “el pacte és d’un govern fort i que formem un bon equip, compromès, obert i responsable”. Pel que fa al govern en minoria, ha destacat que “implica més diàleg, debat i més Plens; en definitiva, més democràcia.”

Ricard Vicente ha exposat les línies de govern, “una conjunció dels programes electorals d’ERC i la CUP”. Ha fet èmfasi en “la participació en la presa de decisions per part de les entitats, moviments veïnals...”. Es crearan Consells Assessors i es treballarà en uns pressupostos participatius, entre altres iniciatives.

La regidora Meritxell Ramon s’ha “compromès a treballar per fer efectiva la República Catalana des del municipalisme”. Ha anunciat “la creació de nous fòrums de participació, la dotació de més contingut als Consells Municipals i la presentació del Pla de Govern passat l’estiu”.

De la seva banda, Mercè Carulla ha tractat sobre el Pla d’emergència per a la sortida de la crisi de la Covid-19. Ha anunciat “la creació de taules sectorials (comerç, entitats culturals, esport, salut, consell educatiu), amb els quals es farà un treball conjunt”.

Finalment, Jordi Pons ha enumerat una sèrie d’actuacions concretes per fer front a la crisi: recerca de subvencions, adaptació del pressupost 2020, creació d’una oficina de suport a la concessió d’ajuts, reforç de la protecció social, bonificacions d’impostos segons la renda i l’afectació, foment del comerç de proximitat, estímul a l’ús d’eines digitals, simplificació administrativa...


La setmana vinent està prevista l’aprovació del nou cartipàs, amb la distribució de les regidories.


Enllaç a la notícia a La Segarra TV.
Enllaç a la notícia al portal del Canal 3/24
Enllaç a la notícia a Teleponent.