Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Els Diables de Granollers van guanyar el 2n Concurs nacional de tabals tradicionals a Cervera

Els Diables de Granollers van guanyar el 2n Concurs nacional de tabals tradicionals a Cervera

Els Diables de Granollers van ser els vencedors de la segona edició del Concurs nacional de tabals tradicionals, que enguany es va celebrar a Cervera coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana i el 25è aniversari del Ball de Diables de Cervera - Carranquers.
Els Diables de Granollers van guanyar el 2n Concurs nacional de tabals tradicionals a Cervera

Toc dels Diables de Granollers (foto Roger Vilaseca).

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC) va repartir els premis a les colles participants. El primer premi va ser per als Diables de Granollers; el segon, per al Ball de Diables de Vilaseca; i el tercer, per al Ball de Diables de Bigues i Riells, que no van aconseguir revalidar el títol de l'any anterior.
La jornada, que va tenir lloc dissabte 5 d'octubre, va comptar amb la participació d'uns 120 tabalers. Va començar de bon matí amb una classe magistral de Gerard Pouget, professor de l’Aula de Sons Tradicionals de Reus. Pouget va treballar diversos tocs amb els assistents, incloses la peça "Clau de Foc", amb tres frases rítmiques diferents, i el "Ball del Drac Agremont", la bèstia d'Agramunt, toc que consta de dues veus.

Després d'un dinar popular amb paella per a tots els assistents, els Carranquers van efectuar un lluïment tot recuperant el toc 'Diablix', que va donar el tret de sortida al concurs, al qual van participar 5 grups. Els que no van actuar a la final van ser el Ball de Diables de Ribes Colla Vella i el Drac Baluk de Terrassa.

Durant tot el dia es va poder veure l'exposició "Membranòfons", de Xixo Luthier, dins els patis de la Universitat.


Informació aportada pel Ball de Diables de Cervera - Carranquers.