Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Trio Halíř va omplir l'Auditori Municipal de Cervera

El Trio Halíř va omplir l'Auditori Municipal de Cervera

Dissabte 14 d'abril va debutar el Trio Halíř a Cervera, amb un programa format per obres d'Enric Granados i Paul Juon, en un concert que van voler dedicar a la memòria de Jordi Riu, quan feia pocs dies del primer aniversari de la seva mort.
El Trio Halíř va omplir l'Auditori Municipal de Cervera

Concert del Trio Halíř a l'Auditori Municipal.

El Trio Halíř es va formar per donar a conèixer la figura del gran violinista txec Karel Halíř (Vrchlabí 1859- Berlín 1909) i està format pel violinista lleidatà Eduardo García Salas -que actualment viu i treballa a Praga-, la violoncel·lista de Bratislava Jana Podolská i el pianista txec Václav Mácha.

El públic assistent va poder escoltar un programa variat i ben atractiu amb el Trio en Do Major, op. 50 del lleidatà Enric Granados i el menys conegut Trio en la menor op. 17 de Paul Juon. Cal recordar que el Trio de Granados -que va ser dedicat el 1895 a la seva esposa Amparo Gil i que ell mateix considerà la “millor obra fins aquell moment” va ser enregistrat per aquesta formació a la sala de cambra de l’Auditori de Lleida i ha sortit recentment al mercat pel segell discogràfic Arco Diva.

El concert va cloure amb una versió del Cant dels Ocells que remarcava la pau del poble català en un dia ben subratllat per la manifestació per l’alliberament dels presos polítics.

Un interessant debut d’una formació amb gran talent que esperem tornar a escoltar a la capital de la Segarra.


Informació i imatge aportat per Santi Riu (Amics de la Música).