Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El talent jove va marcar el concurs individual de sardana revessa de Cervera

El talent jove va marcar el concurs individual de sardana revessa de Cervera

Cervera va acollir, diumenge 9 de febrer, la 21a edició del concurs individual de sardana revessa per aquesta anualitat 2020.
El talent jove va marcar el concurs individual de sardana revessa de Cervera

Lliurament de premis del concurs.

El remodelat Auditori Municipal va ser l’escenari del concurs organitzat per la Colla Jovencells, amb el suport de la Paeria de Cervera, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i el programa Revesses.cat.

En aquesta edició hi van participar 28 revessaires d’arreu del país distribuïts en les quatre categories. El concurs va comptar amb la participació de l’expert sardanista Joan Manuel Paños i de la Cobla Tàrrega en la part musical.

Ivet Atsarà, de Terrassa, en categoria Infantil; Berta Pedrós, de Cervera, en Juvenil; Carles Vall, de Tàrrega, en Veterans; i Lluís Caralt, de Sant Vicenç del Horts, en Grans, van ser els guanyadors d’aquest primer concurs del campionat.

A banda del tradicional desenvolupament d’un concurs d’aquestes característiques, el concurs de Cervera va destacar per la important presència de gent molt jove participant en diferents àmbits del concurs.

Colla Jovencells de Cervera
Un clar exemple va ser l’excel·lent organització per part de la Colla Jovencells de Cervera. Noies i nois molt joves que van desenvolupar de forma magistral tot l’esdeveniment. Puntuals, organitzats, cadascú al seu lloc, tothom responsable de la seva tasca, tota una lliçó d’organització. Un fantàstic grup que, sota la batuta d’en Joan Castellà, està demostrant que el jovent sardanista està preparat per assumir el relleu generacional i que demanen pas per poder-ho demostrar.

CollaSardanistaJovencellsconcurssardanesrevesses.jpg

Lluís Caralt, de Sant Vicenç dels Horts
Un altre exemple va ser el jove Lluís Caralt, provinent de la categoria Infantil, va debutar en Grans en el concurs de Cervera guanyant el primer premi amb la màxima puntuació. Un jove que ja apuntava alt i que de ben segur serà un contrincant a superar per part de la resta de revessaires de la categoria. Recordem que en les dues categories dels més joves hi van participar cinc noies obtenint algunes puntuacions que van superar a revessaires grans i veterans.

Maria Farreny, solista de flabiol
Un dels moments àlgids del concurs va ser la interpretació de la peça musical “El vol d’un ocell” del compositor Jordi León, en la qual va destacar la interpretació de Maria Farreny com a solista de Flabiol acompanyada per la cobla.
Maria Farreny, flabiolaire de la Cobla Tàrrega, va ser finalista de la beca Josep Maria Bernat per a joves instrumentistes de cobla patrocinada per l’Ajuntament de Bellpuig i l’associació Músics per a Cobla. Maria Farreny, amb el públic dempeus, va ser ovacionada pel públic assistent a l’auditori com a premi a la seva magnífica interpretació.

Autoritats i agenda
El lliurament de premis va ser presidit per Roser Segura, regidora de la Paeria de Cervera; Carles Vall, president de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida; Albert Massagué, president de l’Acstell; i Sandra Baró presidenta de la Colla Jovencells de Cervera.

Les pròximes cites del campionat de revesses són; Olot el 15 de març, Mollerussa l’11 d’octubre, Terrassa el 18 d’octubre i Girona l’1 de novembre de 2020.


Informació i imatges aportat per la Federació Sardanista de les Terres de Lleida.