Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Servei Educatiu de la Segarra lliura els Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat 2019

El Servei Educatiu de la Segarra lliura els Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat 2019

Divendres 10 de maig, a la Sala Francesc Buireu del Centre Cívic de Cervera, es van lliurar els 16ens Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat a la comarca de la Segarra.
El Servei Educatiu de la Segarra lliura els Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat 2019

Alumnes premiats.

Mitjançant aquests treballs, l’alumnat aplica el coneixement après durant els estudis de l’Ensenyament Secundari Obligatori, ESO, i desenvolupa les habilitats i competències de l’argumentació, el tractament de la informació i la recerca pròpiament dita.

El treball de recerca està orientat a la investigació. L’alumnat aprofundeix sobre un tema determinat aplicant estratègies  per resoldre algun problema o qüestió que és del seu interès, tot i formulant, comprovant o anul·lant la seva hipòtesi de treball. Tota aquesta tasca s’assessora per una tutora o tutor del centre que en fa el seguiment.

Aquesta ha estat la setzena edició.  Com sempre s’estableixen dues modalitats: Ciències i Tecnologia i; Humanitats i Ciències Socials.

Cada modalitat compta amb els premis següents: 1r. Premi: 300,00 € | 2n. Premi: 200,00 €  | Accèssit: 100,00 €

Dos jurats, un per a cada categoria,  sota criteris establerts i per consens, han decidit atorgar els reconeixements i guardons següents:

Es va concedir diploma de reconeixement als següents alumnes i treballs de la categoria de ciències i tecnologia:

 • Un additiu alimentari en controvèrsia: el glutamat monosòdic. Autor: Pau Costa Ribalta, de l’Institut La Segarra.
 • Passejant entre matemàtiques. Autores: Júlia Bernaus Trullols i Abril Costa Bou, de l’Institut Antoni Torroja.
 • Completa, augmenta i reforça? La doble cara dels suplements proteics. Autors: Maria Besora Vecino i Roger Jounou Tarrés, de l’Institut Guissona

Categoria de ciències socials i humanitats els diplomes de reconeixement van ser per:

 • Sobre el poder. Autora: Núria Sánchez de la Morena Augé, de l’Institut La Segarra
 • Quan la vida és un llarg viatge. Autors: Aura Riu Holgado i Jaume Jové Elies, de l’Institut Antoni Tarroja
 • El paper de la dona en la música. Autora: Jessica Ruiz Aguilera, de l’Institut La Segarra.

Es van concedir els següents premis d’accèssit:

 • El món en un dit. La solidaritat social al món de l’autoestop. Autor: Albert Puigpinós Jiménez. Tutora del treball: Montse Remacha Selva, de l’INS Guissona. Modalitat Humanitats i Ciències Socials
 • Què hi ha de cert en les dietes alcalines? Autora: Alba Tuset Camps. Tutora del treball:  Dolors Rosich de l’INS La Segarra.

Els segons premis van ser per:

 • La viabilitat econòmica de l’Estat català. Autora: Laura Cots Roig. Tutora: Pili López Sans, de l’INS Antoni Torroja. Modalitat Humanitats i Ciències Socials.
 • Confort a l’aula? Autors: Lara Solé García i Roger Bernaus Minguell. Tutor: Andreu Marsal Coll, de l’INS Guissona. Modalitat Ciències i Tecnologia

Finalment, els guardonats amb el primer premi van ser:

 • Els escacs: més que un joc. Autor: Guim Estruch Andreu. Tutor: Marcel Bonet Verdú, de l’INS Guissona. Modalitat Humanitats i Ciències Socials.
 • El foc generador de fàrmacs. Autores: Irina Muñoz Asbert, Maria Prat Viñas i Arnau Noguera. Tutor: Antoni Mayoral Arqué, de l’INS Antoni Torroja. Modalitat Ciències i Tecnologia.


  Informació i imatge extret de la web del Centre de Recursos Pedagògics - Servei Educatiu de la Segarra.